Search
Close this search box.

Dit is het Bizarre Vermogen van Mart Hoogkramer

Mart Hoogkamer zwemt tegenwoordig niet meer in Bacardi Lemon, maar in al zijn centon. De volkszanger heeft in een paar jaar tijd enorm aan populariteit gewonnen en heeft daarmee ook zijn bankrekening flink gespekt. Dit is het vermogen van Mart Hoogkamer.

Het bizarre vermogen van Mart Hoogkramer

“Ik weet niet waar ik 30.000 euro aan moet gaan besteden. Moet ik dat nou gaan uitgeven aan een boot of moet ik die 30.000 euro gaan besteden aan een vakantie?” Dit is een passage uit het interview van Mart Hoogkamer met Beau Monde. Geld doet gekke dingen met mensen, en Mart heeft het duidelijk wat hoog in zijn (boven)kamer gekregen. Maar hoeveel verdient de Nederlandse zanger dan precies? Want we willen natuurlijk wel weten waaróver hij opschept.

Het vermogen van Mart Hoogkamer is 2,5 miljoen euro

Mart Hoogkamer kende zijn doorbraak met het nummer Ik ga zwemmen. Ergens in de grachten in Leiden nam hij een videoclip op met een nummer, dat direct een nummer één hit werd in Nederland. Met miljoenen streams was het het best beluisterde nummer van Nederland in 2021 en het was zelfs het meest gedeelde nummer ter wereld. Naar verluidt verdiende hij alleen aan streams op YouTube en Spotify al ruim drie ton aan dat nummer.

Wat Mart Hoogkramer verdient

Wat verdient Mart Hoogkamer?

Maar wat hij aan dat nummer verdiende, is uiteraard nog veel hoger. Zo krijgt hij €9 voor elke keer dat het nummer op de radio is en vooral de inkomsten uit zijn optredens zijn lekker. Het kost bijvoorbeeld tussen de 7000 en de 9000 euro om hem te boeken voor een halfuurtje optreden. Voor de duidelijkheid, dat is alleen voor Mart zelf. De geluidstechniek moet je vervolgens nog zelf regelen. Met een optreden op een festival of iets dergelijks, harkt hij dus tienduizenden euro’s op een avond binnen.

Het geld van Mart Hoogkramer

Het vermogen van Mart Hoogkamer

Sinds zijn debuut heeft Mart nog een aantal hits gehad. Bijvoorbeeld met de nummers In Spanje en Hartslag van de stad. Daarmee heeft hij inmiddels ook een aardig vermogen bij elkaar gezongen. Naar schatting ligt het vermogen van Mart Hoogkamer op dit moment op 2,5 miljoen euro. Dan rijst bij ons één vraag: waarom jezelf druk maken om 30.000 aan een boot of aan vakantie uitgeven, doe het gewoon lekker allebei!

En dat Mart financieel geen domme jongen is, blijkt wel uit zijn contractonderhandelingen. Hij treedt regelmatig op en in juni 2022 ging het mis. Na acht seconden verliet hij het podium, omdat hij al zes biertjes om zijn oren had gehad. De organisatie wilde het geld terug, maar Mart laat standaard een bierclausule in zijn contract opnemen. Dat houdt in dat hij het podium mag verlaten als er bier wordt gegooid en de gage mag houden.

Management denkt alleen aan geld

Het is hemzelf overigens niet om het geld te doen, zegt hij. “Dat geld maakt me helemaal niets uit. Maar ik ga het niet terugstorten. Dan geef ik het liever aan een goed doel.” Daar denkt zijn management overigens heel anders over. Hoogkamer is er een tijdje uit geweest met burn-outklachten. Juicekoningin Yvonne Coldeweijer maakte bekend dat dat ook voor spanningen tussen Mart en zijn management zorgde.

“Het ging de afgelopen tijd niet zo goed met hem. Het schijnt dus dat zijn manager hem te lang heeft laten doorgaan, terwijl hij wist dat het bergafwaarts ging met Mart. Terwijl hij wel tien kilo was afgevallen, liet zijn manager hem doorwerken met minstens acht, soms wel twaalf shows per week. Een goede manager denkt natuurlijk niet alleen aan geld, maar houdt ook de gezondheid van zijn artiest in de gaten en trekt op tijd aan de bel.”

Huis en auto

Financieel heeft Mart niets te klagen in ieder geval. Hij heeft inmiddels zijn droomhuis in het centrum van Rijnsburg – in de gemeente Katwijk – gekocht. Daar legde hij zo even driekwart miljoen voor op tafel. Daarnaast pronkte hij onlangs met zijn nieuwe auto. Hij heeft in Düsseldorf een gloednieuwe BMW op de kop getikt. Daarmee heeft hij het hoofdstuk Mercedes afgesloten. Hij reed namelijk hiervoor rond in een groene Mercedes, maar die auto werd gestolen en later total loss teruggevonden. “Dat je maar een klapband mag krijgen”, reageerde Mart nog via Instagram. Dat zou dus zomaar gebeurd kunnen zijn.

ook interessant

Beste spits ter wereld, maar ook de best verdienende? Het salaris van Erling Haaland maakt hem wél de...

Bent u op zoek naar een betrouwbaar online marketing bureau? Omdat u bijvoorbeeld meer verkeer naar uw website...

We kennen allemaal dat moment waarop we beseffen dat artiesten een aanzienlijk bedrag binnenharken voor een optreden. Kijk...

Enzo Knol, wiens naam bij zijn geboorte eigenlijk Enzo Erkelens was, is misschien wel Nederlands bekendste YouTuber en...

Als ‘Stylist van het Zuiden’ maakte Roy Donders naam in Nederland. Hij werd bekend als stilist en ontwerper,...

De Huidenclub is een nieuwe culturele hotspot in Rotterdam. Het is gevestigd in een industrieel gebouw uit 1914....