Search
Close this search box.
Het huis van Frenkie de Jong in Barcelona, Amsterdam en Arkel

Huisjesmelker Frenkie de Jong: al zijn huizen op een rij

Frenkie de Jong heeft het leven uitstekend op orde. Hij draait lekker bij FC Barcelona, heeft een knappe vriendin en strijkt ook nog eens zestien miljoen euro per jaar op. En van dat geld kun je natuurlijk een prachtig huis kopen. Meerdere, zelfs! Dit is het huis van van Frenkie de Jong in Barcelona, en zijn andere woningen.

In het kort:

In dienst van Ajax was hij al een van de grootverdieners met een salaris van ruim een miljoen euro, maar met zijn overstap naar Barcelona startte het grote geld pas echt. In zijn eerste jaar streek hij al 10 miljoen euro per jaar op, maar de club had al snel genoeg gezien en brak zijn contract open. Daardoor ligt hij nog vast tot de zomer van 2026 en verdient hij nu dus 16 miljoen per jaar.

Het huis van Frenkie de Jong en Mikky Kiemeney
Instagram: @Mikkykiemeney

Huis van Frenkie en Mikky in Barcelona

Frenkie de Jong heeft weinig met grote auto’s en dure horloges. Maar waar geef je je geld dan aan uit? De middenvelder van Oranje heeft een luxe villa gekocht in Barcelona van 5 miljoen dollar. Dat is omgerekend zo’n 4,7 miljoen euro. Maar dan heeft hij wel wat. Dit prachtige huis bevindt zich in de luxe wijk Pedralbes, in een voorstad van Barcelona ten noordwesten van het centrum.

Lees ook: Zijn ouders, broer en de auto’s van Frenkie de Jong: dit wist je nog niet

Het huis van Frenkie de Jong in Barcelona
Instagram: @Google Streetview

Zijn huis beschikt over een prachtig uitzicht op een zeer groen stuk van Catalonië. Daarnaast bevat de woning een padelbaan, waar Frenkie regelmatig met zijn vrienden speelt. Ook hebben Frenkie en Mikky een lang zwembad in de tuin die om het huis loopt. Enerzijds goed voor een frisse duik in het benauwde Spaanse klimaat en anderzijds goed voor baantjestrekken om zijn conditie op peil te houden.

De woning van Frenkie de Jong in Barcelona
Instagram: @Google Streetview

Dat doet hij vooral in de fitnessruimte die hij in zijn huis heeft. Het stulpje heeft ook een grote garage waar hij meerdere auto’s in kwijt kan. Maar, zoals eerder gezegd, geeft de Nederlander weinig om auto’s. Hij heeft nu alleen een Porsche Macan van 85.000 euro in zijn garage staan, samen met een BMW Series 3 ter waarde van 47.000 euro. Geen miljoenenbolides dus voor de ster van Barcelona.

Waar Frenkie de Jong woont in Spanje
Instagram: @Mikkykiemeney

Huis in Amsterdam

Vijf miljoen voor zo’n prachtig huis, maar dan houd je natuurlijk nog genoeg over. Daarom heeft De Jong nóg twee huizen. Die staan echter niet in Spanje maar in Nederland. In Amsterdam, de plek waar hij jaren woonde, heeft hij een schilderachtig pand op de kop getikt. Het gaat om een appartement met twee slaapkamers en een woonoppervlakte van 54 vierkante meter. Het appartement bevindt zich naast het Vondelpark en kostte hem 700.000 euro. De Jong verhuurt het huis op dit moment. Daar vangt hij 1650 euro per maand voor.

Het huis van Frenkie de Jong in Amsterdam
© Bekende Buren

Huis van Frenkie in Arkel

Tot slot heeft De Jong ook nog een huis gekocht in Arkel, de plek waar hij opgroeide. Als hij voor even weer terugkeert bij vrienden en familie, kan hij gewoon zijn eigen huis in. Hij woont aan de Prinses Margrietstraat en heeft een twee-onder-één-kapwoning met 5 slaapkamers en 125 vierkante meter aan woonruimte. Het ligt vlakbij het winkelcentrum, maar heeft ook een mooi uitzicht op de lokale wijnhandelaar. Frenkie heeft er in 2021 490.000 euro voor betaald.

De woning van Frenkie de Jong in Arkel
© Google Streetview

ook interessant

Niet Ajax, maar FC Twente wordt de (voorlopige) nieuwe club van Nordin Amrabat. Dat melden tenminste Turkse media...

Alle mannen in Frankrijk zullen vanavond voor de televisie zitten om het weer te kijken. En niet omdat...

Het regende heerlijke acties in Brazilië dit weekend. Na de gruwelijke panna die we eerder vandaag postten hebben...

De eerste dochter van Johan Derksen is Marieke Derksen, een succesvol uitgever. Zijn andere dochter Anouska is...

Wesley Sneijder gaat zijn grote hobby naast voetbal verder verkennen! De kleine middenvelder is gevraagd om een boek...

Voetballers zijn enig menselijk gedrag niet vreemd. En dus zijn er ook voldoende voetballers die mensen doodrijden, verkrachten, bestelen en...