Search
Close this search box.
slapende man

Het Belang van Slaap voor je Carrière

Als je een echte carrièretijger bent, is het ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Immers: als je niet gezond bent, kun je ook niet werken. Voldoende slaap is een belangrijke factor als het gaat om je algehele gezondheid. Om goed te kunnen slapen is het belangrijk dat je goede matrassen aanschaft. Dit is waarom het voor je eigen carrière zo ontzettend belangrijk is dat je goed slaapt.

Te weinig slapen ligt op de loer

Helaas is het voor veel ambitieuze mensen juist ontzettend verleidelijk om te weinig te slapen. Zeker als je eigen ondernemer bent ligt overwerken op de loer. Immers: hoe harder jij werkt, hoe meer geld er in het laatje komt. Echter: op de lange termijn zal te weinig slaap juist tegen je gaan werken. Zorg daarom voor een fijne slaapkamer en een lekker matras of topper matras, om een goede nachtrust voor jezelf te garanderen.

Verlies van productiviteit

Slaap speelt een belangrijke rol bij herstel en verwerking. Het gaat hier om herstel van spieren en organen, maar ook van mentale processen. Te weinig slaap leidt tot verminderde concentratie. In business draait het vaak om kwaliteit boven kwantiteit. Dit betekent dat het niet per se draait om het aantal uren dat jij in je onderneming steekt, maar om hoe efficiënt jij deze uren benut. Verminderde concentratie leidt tot verminderde productiviteit. Met meer slaap kun je dus meer gedaan krijgen in minder tijd.

Emotionele schommelingen

Te weinig slaap leidt tot overgevoeligheid voor prikkels en bovendien krijgen je emoties bij te weinig slaap geen kans om een plekje te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je door te weinig slaap last krijgt van enorme emotionele schommelingen. In het ergste geval wordt je erg snel boos of huilerig. Niet heel wenselijk wanneer je net bezig bent met een groot project of belangrijke sale.

Burn out kansen

Een combinatie van al deze factoren maakt dat het werk dat je normaal prima uit kunt voeren, ineens ontzettend veel moeite gaat kosten. Je gaat achter de feiten aanlopen, wat voor ontzettend veel stress zorgt. Deze stress maakt dat je minder goed slaapt, waardoor het werk je nog meer moeite kost, je nog meer achter de feiten aan gaat lopen en je nog meer stress krijgt. Een dergelijke negatieve spiraal leidt tot een burn-out. Een burn-out mag je niet onderschatten! Het kan tot enkele jaren duren en daarom is het ontzettend belangrijk om slaap en zelfzorg voorop te zetten!

ook interessant

Fans uit Nederland en Turkije zijn bezorgd over de gezondheid van Wesley Sneijder. Verschillende Turkse media melden dat...

Theo Janssen is alweer bijna klaar om terug op het trainingsveld te komen. De speler, die begin oktober...

Draagt je relatie bij aan je algehele geluk en gevoel van eigenwaarde of doet ze er juist afbreuk...

Het gaat niet goed met Rosanna Kluivert, de vrouw van Patrick en de moeder van Shane. Er is...

Het rennen van een marathon is een uitdagend, maar lonend doel voor veel hardlopers. Of het nu je...

We zijn allemaal opgegroeid met het kijken naar films en televisieprogramma’s en we vragen ons af hoe het...