Search
Close this search box.
doellijntechnologie

‘Doellijntechnologie is voor de KNVB’

Oud-scheidsrechter Mario van der Ende vindt dat de KNVB moet opdraaien voor de kosten van de doellijntechnologie, waar men ook in Nederland graag aan zou willen. In Engeland zijn de clubs en de FA al klaar voor het implementeren van het hele plan.

Het kostenplaatje voor de aanschaf en installeren van het systeem kost een club echter zo’n 100.000 tot 300.000 euro. De vraag is of de bond of de clubs dit bedrag moeten betalen. Volgens van der Ende is dit duidelijk: “De bond moet betalen”, zegt hij tegen Metro. “Kleinere clubs kunnen nu al amper het hoofd boven water houden.”

Voor de KNVB is het een lastig parket. De bond is nu in gesprek met Hawk-Eye en GoalRef om het in te voeren in het betaalde voetbal, maar op welke manier is nog gissen: “Deze systemen zijn als eerste door de FIFA beschikbaar gesteld”, zegt een woordvoerder van de KNVB. “Wij zijn al jaren groot voorstander van het gebruik van elektronische hulpmiddelen. We onderzoeken momenteel samen met de clubs wat de mogelijkheden op korte termijn zijn.”

Er zijn nog meer opties: “Daarbij is de mogelijke invoering van vijfde en zesde arbiters ook nog open. Op 4 juni zal tijdens de algemene vergadering een beslissing worden genomen.”

ook interessant

We kennen allemaal dat moment waarop we beseffen dat artiesten een aanzienlijk bedrag binnenharken voor een optreden. Kijk...

Als je met een telelens in de bosjes van een bekende Nederlander wil liggen, heb je wel een...

EA Sports heeft dit jaar weer goed zijn best gedaan om alle vedettes van Real Madrid sprekend te...

Als ondernemer in het digitale tijdperk kom je er niet onderuit: je moet online te vinden zijn! Een...

In het tijdperk waarin technologie een verlengstuk van onszelf lijkt, is de smartphone niet meer weg te denken....

De beste voetballer van de wereld, Lionel Messi, stond voor een Japans computerspel oog in oog met een...