Search
Close this search box.
irritantste-spelers-fifa-16

Deze 8 gruwelijk irritante FIFA-tegenstanders wil je niet tegenkomen

We spelen FIFA grijs, maar willen onze controller ook dagelijks door de tv rammen. Dat heeft meestal te maken met tegenstanders die het bloed onder onze nagels vandaan halen. Herken je ze?

8. De computer

Hoewel FIFA’s carrièremodus vermakelijk is, geldt dat niet voor het spelen van potjes tegen de computer. Waar je tegenstanders van vlees en bloed onvoorspelbaar zijn en foutjes maken, heeft de AI van FIFA niets van dat alles. Elke computer-tegenstander van Word Class of Legendary lijkt op het Manchester United onder Louis van Gaal: ze passen rond tot ze een ons wegen en het voetbal is slaapverwekkend.

De computer FIFA
© Pro Shots

7. De cheater

Honderden YouTube-filmpjes hebben deze speler zijn FIFA-kennis gegeven, waarmee hij de zwakke plekken in het spel optimaal benut. Iedere vrije trap is een goal, elke voorzet gaat erin, iedere corner is kassa en strafschoppen zijn voor de keeper. Dé manier om deze gast te verslaan? Diezelfde YouTube-filmpjes kijken.

De cheater FIFA
© Pro Shots

6. De tacticus

Deze gast weet precies welke club hij nodig heeft om jouw random uitgekozen team kloppie te geven. Daarna wordt Team Management nog een kwartier uitgeplozen: staat die ene 4-3-3 formatie wel ingesteld? En waar is die spits met PACE 92? Het grappigste is om de paniek te zien toeslaan als je hem al na één minuut op 1-0 achter zet.

De tacticus FIFA
© Pro Shots

5. De showboat

Pirouettes en rainbow flicks zijn het handelsmerk van deze uitslover. Alvorens hij de bal met een hakje in het net legt tikt hij het liefst nog drie keer rond in de 16, om daarna met een driedubbele schaar de doelman te verschalken. Deze spelers kunnen echter overmoedig worden: als hij met zijn keeper het middenveld op dribbelt, weet je dat het moment is aangebroken om toe te slaan.

Fan weigert geldprijs voor ontmoeting Neymar.
© Pro Shots

4. De geluksvogel

70% balbezit, je passzuiverheid van 90% of zelfs een 3-0 voorsprong: het maakt allemaal geen reet uit, want deze gast wint toch wel van je. Krijgen je verdedigers niet spontaan kramp, dan is het wel je keeper die de bal tussen zijn benen laat glippen of een late corner die op onmogelijke wijze wordt ingekopt. De enige manier om dit soort types te slim af te zijn is door bij rust 6-0 voor te staan. Hoop je dan maar.

FIFA-tegenstanders: de lucky bastard
© Pro Shots

3. De Mourinho

Park the Bus kwam als een geschenk uit de hemel voor deze droeftoeters. Terwijl jij je best doet om attractief voetbal te spelen, staat hij als levende muur met 10 man in de 16. Maar wee je gebeente als je balverlies lijdt: dan gaat er een lange bal richting Gareth Bale en ben je gezien. Bah, anti-FIFA.

FIFA-tegenstanders: de Mourinho
© Pro Shots

2. De koele kikker

De meeste mensen spelen FIFA tandenknarsend, met klutsende oksels en niet zelden vloekend. Niks van dat alles gaat op voor deze speler, die rustig driehoekjes maakt op het middenveld, geen pass verloren laat gaan en uiterst beheerst afrondt. Staat hij achter? Geen paniek: de kans op de gelijkmaker komt toch wel. Wij zijn jaloers.

FIFA-tegenstanders: de koele kikker
© Pro Shots

1. De emo

Met afstand de verschrikkelijkste speler om tegen te FIFA’en. Het is namelijk nooit goed: als hij achterstaat is het standaard ‘een fout in het spel’, bij een voorsprong moet je voortdurend arrogant commentaar aanhoren en als hij verliest ben je je peperdure controller kwijt. Dit is de gast voor wie je je breekbare spullen in de kast legt als hij langskomt voor een FIFA-toernooitje. Beter kom je deze speler online tegen: dan kun je zijn microfoon tenminste uitzetten.

FIFA-tegenstanders: de emo
© Pro Shots

ook interessant

Steeds meer mensen willen een luxueus leven leiden, zonder hard werk te verrichten. Toch zijn er maar weinig...

De beste voetballer van de wereld, Lionel Messi, stond voor een Japans computerspel oog in oog met een...

We kennen allemaal dat moment waarop we beseffen dat artiesten een aanzienlijk bedrag binnenharken voor een optreden. Kijk...

Als je met een telelens in de bosjes van een bekende Nederlander wil liggen, heb je wel een...

EA Sports heeft dit jaar weer goed zijn best gedaan om alle vedettes van Real Madrid sprekend te...

In het tijdperk waarin technologie een verlengstuk van onszelf lijkt, is de smartphone niet meer weg te denken....