Search
Close this search box.
Salarissen van de Ajax-spelers

Salarissen van de Ajax-spelers: 8 grootverdieners in 2023/24

Hoe hoog zijn de salarissen van de Ajax-spelers? We weten dat er van een salarisplafond al lang geen sprake meer is, en dankzij een dozijn topspelers gaat het voortvarend in Amsterdam. Wij zetten op een rijtje welke spelers van Ajax het meest verdienen!

In het kort:

  1. Steven Bergwijn
  2. Steven Berghuis
  3. Brian Brobbey
  4. Davy Klaassen
  5. Chuba Akpom
  6. Francisco Conceição
  7. Branco van den Boomen
  8. Andere salarissen Ajax-spelers

1. Steven Bergwijn

Een speler die Engeland gewend was aan een enorme zak geld. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij was het salaris van Bergwijn bij Tottenham Hotspur zo’n 6 miljoen euro! Dat bedrag betaalt Ajax hem niet, maar 4,5 miljoen blijft zeker over.

Steven Bergwijn verdient het meest van alle Ajax-spelers
© Pro Shots

2. Steven Berghuis

De creatieve aanvaller maakte twee zomers geleden de controversiële overstap van Feyenoord, waar hij al de absolute vedette was. Ook Ajax zag hem graag komen en heeft daar miljoenen per jaar voor over. Telesport-journalist Mike Verweij wist te melden dat het salaris van Berghuis bij Ajax vier miljoen euro is! 

Het gigantische salaris van Steven Berghuis bij Ajax
© Pro Shots

Lees ook: Salarissen van de PSV-spelers: 5 grootverdieners

3. Brian Brobbey

De ‘verloren zoon’ maakte een kort uitstapje naar RB Leipzig, maar dat uitstapje leverde Brobbey volgens De Telegraaf wel een salaris van drie miljoen euro op. Hij keerde in de winter van 2022 op huurbasis terug, en dat betekende dat Ajax zijn volledige loonkosten moest ophoesten. Inmiddels is Brobbey definitief terug. Dat zijn salaris er op achteruit gegaan is lijkt onwaarschijnlijk.

Brian Brobbey behoort bij de grootverdieners van Ajax
© Pro Shots

4. Davy Klaassen

Hoewel in diverse media de ronde gaat dat het jaarsalaris van Davy Klaassen bij Ajax drie miljoen euro is, valt dat in werkelijkheid nog iets mee. Quote zocht uit wat de Oranje-internationals verdienen bij hun clubs. Klaassen is op dit moment geen onderdeel meer van de selectie van Nederland, maar hij blijkt bij Ajax nog wel altijd 1,8 miljoen euro per jaar te verdienen.

Salaris van Davy Klaassen
© Pro Shots

5. Chuba Akpom

Ajax haalde afgelopen zomer Chuba Akpom voor een flink bedrag naar Amsterdam. De topclub legde ruim twaalf miljoen euro voor hem op tafel. Bij Middlesbrough was de spits een van de grootverdieners, maar bij Ajax valt dat nog enigszins mee. Volgens The Hartlepool Mail streek hij 1,6 miljoen euro per jaar op in Engeland. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Ajax dat salaris volledig overgenomen en mogelijk nog iets aangevuld.

Het salaris van Ajax-aanwinst Chuba Akpom
© Instagram: @Cakpom

6. Francisco Conceição

Francisco Conceição zit bij Ajax vaker op de bank dan hem lief is, maar financieel is hij er flink op vooruitgegaan sinds zijn overstap van FC Porto in 2022. Het Portugese A Bola meldt namelijk dat Conceição nog met een jeugdcontract bij Porto speelde, waardoor hij liefst 56 (!) keer meer ging verdienen bij Ajax. In Amsterdam heeft Conceição een jaarsalaris van 1,35 miljoen euro.

Conceicao verdient 56 keer zoveel als bij Porto
© Instagram: @francisco.conceicao7

7. Branco van den Boomen

Na zijn transfervrije vertrek bij Toulouse stonden de clubs in de rij voor Branco van den Boomen. De Telegraaf schreef dat hij lucratieve aanbiedingen uit Engeland, Spanje en Duitsland heeft laten lopen om terug te keren bij Ajax. Volgens het Franse L’Équipe verdiende de middenvelder in Frankrijk slechts 840.000 euro per jaar. Dat bedrag is bij Ajax wat opgepompt, waardoor de middenvelder nu ruim een miljoen euro per jaar verdient.

Branco van den Boomen verdient ruim een miljoen
© Instagram: @Brancovdenboomen

Andere salarissen Ajax-spelers

Van de overige salarissen van de Ajax-spelers zijn geen keiharde cijfers bekend. Wel kunnen we uitgaan van de cijfers van de in lonen gespecialiseerde website Salary Sport. Dit geeft een goede indicatie van de verhoudingen. Zo verdient Gerónimo Rulli 2,2 miljoen, Owen Wijndal 1,4 miljoen, Kenneth Taylor 1,3 miljoen, Devyne Rensch 1,3 miljoen, Ahmetcan Kaplan 1,2 miljoen, Remko Pasveer 500.000 euro, Jay Gorter 310.000 euro en Christian Rasmussen 206.000 euro.

Salaris van Kenneth Taylor
© Instagram: @Kennethtaylor_

ook interessant

Nu online winkelen voor veel consumenten de norm wordt, verwachten mensen een breed scala aan bezorgopties. Met de...

Enzo Knol, wiens naam bij zijn geboorte eigenlijk Enzo Erkelens was, is misschien wel Nederlands bekendste YouTuber en...

Beleggen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en met de opkomst van beleggen apps wordt het nog...

Ben je geïnteresseerd om aan de slag te gaan in de wereld van cryptocurrency, maar vind je het...

Beste spits ter wereld, maar ook de best verdienende? Het salaris van Erling Haaland maakt hem wél de...

Bent u op zoek naar een betrouwbaar online marketing bureau? Omdat u bijvoorbeeld meer verkeer naar uw website...