Search
Close this search box.
motor-rijden-vakantie

De beste Europese motorvakantie bestemmingen

Ga je graag met de motor op pad en wil je het ook eens op een vakantie wagen? Dan ben je hier op het juiste adres! In dit artikel vertellen we je hoe je voorbereid op pad gaat en wat de beste landen in Europa zijn om je avontuur in te begaan. Kun je niet wachten? Lees dan snel verder!

Ga voorbereid op pad

Als je met de motor op vakantie gaat, ben je vaak lang onderweg. De juiste motorkleding kopen is daarom echt belangrijk. Ga altijd van huis weg met een goede helm op, goede bescherming en kleding die bij het weer past. Ook is het belangrijk dat je essentials zoals genoeg eten, drinken en geld meeneemt. Je wilt onderweg namelijk niet voor verrassingen komen te staan en daardoor met problemen komen te zitten. Vergeet ook niet voor vertrek je dagplanningen te maken en je overnachtingen te boeken, zodat je met een gerust hart van huis kan gaan.

Franse gebieden om doorheen te rijden

Het is een hele rit om te volbrengen, maar een gebied dat je in het zuiden van Frankrijk echt moet bezoeken met de motor is Auvergne. Dit gebied barst van de geschiedenis en is onderdeel van het Centraal Massief, een enorm oud vulkanisch gebergte dat geweldig uitzicht heeft. Redenen genoeg dus om de uitstap te maken. De Puy de Dôme is een echte aanrader om doorheen te rijden met de motor. Deze lavakoepel heeft een hoogte van 1464 meter en heeft stijgingspercentages van zo’n 10% tot 13%.

Het Noorse landschap dat je moet ontdekken

Lach niet, maar in Noorwegen is de Trollenroute echt een route die op je bucketlist moet. Deze route is niet heel lang en daarom wellicht perfect voor de beginners. Het is een prachtige route die ongeveer 20 kilometer lang is en 11 haarspeldbochten bevat. Je ogen uitkijken zul je zeker doen als je deze route rijdt, want je komt langs prachtige bergen, watervallen en fjorden. Dit maakt het echt een aanrader.

Genieten in Oostenrijk

Als laatste willen we je in Oostenrijk de Grossglockner Hochalpenstrasse aanraden. Deze route is enigszins heftiger dan degene in Noorwegen, omdat hij 48 kilometer lang is en wel 36 haarspeldbochten telt! Wel goed om te weten, is dat de route alleen in de zomer open is. Dit komt door zijn hoge ligging van wel 2500 meter. Hopelijk hebben we je goede tips gegeven waardoor je voorbereid op je Europese motorvakantie kan gaan dit jaar. Van de bestemmingen zul je ook genoeg inspiratie hebben gekregen om echt te kunnen genieten!

ook interessant

Ben je een doorgewinterde kampeerder, maar zou je wel eens iets anders willen? Of wil je een avontuurlijke...

Het kan zo zijn dat je voor het eerst in je leven buiten Europa gaat reizen. Of het...

Op reis gaan met je pluizige vriend is natuurlijk het leukste dat er is. Je maakt leuke nieuwe...

Geef toe, hoeveel foto’s heb je gemaakt tijdens je laatste vakantie? Misschien heb je een paar van de...

In de wereld van reizen is alles mogelijk. Je kunt het zelf zo gek maken als je maar...

Overijssel is een prachtige provincie van Nederland die een geweldige mix biedt van charmant platteland en levendige steden....