Search
Close this search box.
grote-plant-naast-marmeren-kast.jpg

Nep Groen in Huis: 4 ideeën voor je interieur

De aanwezigheid van een beetje groen kan een mens ontzettend goed doen. De aanwezigheid van planten maakt ons mentaal rustig en bovendien kunnen planten de lucht zuiveren, waardoor we gezondere lucht inademen. We hebben echter niet allemaal van die groene vingers. Ben jij ook zo iemand wiens planten altijd doodgaan? Met nep planten heb je misschien niet het luchtzuiverende voordeel, maar het kan wel net dat extra stukje gezelligheid aan je interieur geven. We delen in dit artikel vier ideeën voor wat vals groen bij jou in huis.

Een groene wand

Bos mos donker moswand

Het leuke aan nep planten is dat je er dingen mee kunt doen die met gewone planten niet nodig zijn. Zo kan het in de eetkamer ontzettend sfeervol zijn om een groene wand te installeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie moswand? Ook een groene wand met wat mooie bloemen kan voor ontzettend veel sfeer zorgen.

Urban jungle

a plant in a pot

In grote steden is de urban jungle trend nog steeds gaande. Hierbij creëer je een speelse groene sfeer in huis door alles helemaal vol groen te zetten. Ontzettend leuk, maar als je niet echt groene vingers hebt en bovendien niet genoeg tijd hebt om al die planten te onderhouden, is een urban jungle vooral een drama. Breng een bezoekje aan een woonwinkel met veel valse planten en creëer je eigen urban jungle. Ga zoveel mogelijk op zoek naar planten zonder bloemen en combineer staande planten met hangplanten en grote planten met kleine planten om een zo dynamisch mogelijke urban jungle te creëren.

Droogbloemen

brown fern

In een wat meer landelijk ingericht huis, kan het ontzettend sfeervol staan om de boel hier en daar fraaier te maken met droogbloemen. Je kunt droogbloemen ophangen, inlijsten of in een vaasje zetten. Het leuke van droogbloemen is dat je ze niet hoeft te onderhouden en dat je dus gewoon kunt kiezen voor de echte droogbloemen. Ze zijn al uitgedroogd, dus je kunt ze niet per ongeluk te weinig water geven. Je kunt ook kiezen voor valse droogbloemen. Die blijven doorgaans wel iets langer mooi dan echte droogbloemen.

Klimop

Tot slot is het ook ontzettend leuk om een ruimte op te leuken met wat valse klimplanten. Valse klimop kun je buitenshuis ophangen aan de schutting, maar het staat ook ontzettend leuk in de slaapkamer van bijvoorbeeld een tiener. Valse klimop kun je heerlijk om de spijlen van een bed draperen of je kunt het gebruiken om een kast of kledingscherm mee op te leuken.

Kortom: ook als je helaas niet met groene vingers gezegend bent, kun je je huisje prachtig groen inrichten met de mooiste nepplanten. Als je kiest voor de wat duurdere varianten zijn ze haast niet van echt te onderscheiden.

ook interessant

Je hebt vast wel eens meegekregen dat onze Nederlandse topcoureur niet meer in Nederland, maar in het poenerige...

Ronald Koeman mag dan op avontuur zijn bij FC Barcelona, zijn hart ligt in Nederland. Dat blijkt wel...

Heb je een gemeenschappelijke tuin waar iedereen van kan genieten, maar mist het een beetje sfeer? Geen zorgen,...

Op de rand van industrieterrein Lorentz, waar voorheen Silo 6 zijn zware silo’s liet pronken als stoere wachters,...

Het huis van Dusan Tadic staat in Amsterdam Oud-Zuid, één van de duurste wijken van Amsterdam. Dat zal...

Hij moet elke week een flink eind op en neer voor zijn tv-optredens, want het huis van Johan...