Search
Close this search box.
plant-laptop-raam-kantoor

Tips voor het Decoreren van je Kantoor

Het inrichten van een kantoor is niet voor iedereen een even gemakkelijke klus. Waar de ene persoon vol ideeën zit, loopt de ander al vast bij het idee van decoreren. Natuurlijk is ook niet ieder kantoor gelijk. Heb je een eenmanszaak? Dan zit je waarschijnlijk in een kleine ruimte of misschien werk je wel helemaal thuis. Ben je onderdeel van een groter bedrijf? Dan werk je waarschijnlijk ook in een groter kantoorgebouw.

Denk aan voldoende daglicht

Of je nu werkzaam bent in een groot of klein kantoor, daglicht is eigenlijk altijd van belang. Een tekort aan daglicht zorgt namelijk voor vermoeidheid en verminderde concentratie. Een gebrek aan daglicht geeft hiernaast ook een verstikkend gevoel, omdat donkere hoeken de ruimte kleiner laten lijken. Naast daglicht moet je ook denken aan voldoende verlichting. Zeker in een groter kantoorpand is het niet mogelijk om overal te zorgen voor genoeg daglicht. Goede verlichting is dan de oplossing. Ook kunstlicht heeft namelijk invloed op het concentratievermogen van jezelf en je collega’s.

Plaats een paar mooie wandpanelen

Heeft je kantoor drastisch behoefte aan sfeer? Kies dan een paar mooie wandpanelen uit. De voordelen van wandpanelen zijn dat ze je kantoor verzien van een sfeervolle uitstraling. Naast deze sfeervolle uitstraling doen wandpanelen ook veel goed voor de akoestiek. Met wandpanelen kun je allerlei kanten op, dus je hebt veel invloed op hoe je ze wilt plaatsen. Het monteren van wandpanelen gebeurt vaak met lijm of spijkers en wat gereedschap. Wandpanelen plaatsen is niet moeilijk. Je kunt dit dus gemakkelijk zelf doen. Dit bespaart je weer een hoop kosten. Wil je functionele wandpanelen die geluid dempen? Kies dan voor akoestische wandpanelen.

Denk ook aan kantoormeubilair

Nu het oog voldoende heeft om naar te kijken, moeten we niet vergeten dat je ook lekker wilt zitten. Goede kantoormeubels doen een hoop voor de uitstraling van het kantoor, maar bieden ook comfort. Want wat heb je aan mooie bureaustoelen die helemaal niet lekker zitten? Een mooie stoel is het niet waard wanneer je na een dag lang werken pijn aan je rug hebt. Kijk dus goed naar meubels die niet alleen optisch binnen je kantoor passen, maar ook lekker zitten.

Moswand

Wil je liever geen fotobehang of graphics? Zoek je iets natuurlijkers? Dan hebben we een geweldig idee voor je. Bekleed je muur met houten plankjes voor een stoere look. Er zijn zelfs opties die geluid dempen. Als je van groen houdt op kantoor, dan is een moswand echt iets voor jou! Zo’n moswand geeft een natuurlijke, kleurrijke sfeer. Je kunt zelfs je eigen logo in mos laten maken voor een persoonlijke touch.

ook interessant

Wanneer je vandaag de dag kleine kinderen vraagt wat ze later willen worden, zullen velen antwoorden dat ze...

Ben je geïnteresseerd om aan de slag te gaan in de wereld van cryptocurrency, maar vind je het...

Het is voor bedrijven en gemeenten uiterst belangrijk om hun bedrijfsterreinen goed te beschermen tegen criminelen en ongewenste...

Kwebbelkop is de meest succesvolle YouTuber van Nederland. De boomers onder ons zullen vast denken: wat online filmpjes...

Bent u op zoek naar een betrouwbaar online marketing bureau? Omdat u bijvoorbeeld meer verkeer naar uw website...

Hoe hoog zijn de salarissen van de Ajax-spelers eigenlijk in 2023/24? We zetten voor je op een rijtje...