Search
Close this search box.
glamping

Geniet van de natuur met deze bijzondere overnachtingen

Ben je een doorgewinterde kampeerder, maar zou je wel eens iets anders willen? Of wil je een avontuurlijke vakantie, maar gaat slapen in een tentje je te ver? Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om te genieten van een overnachting midden in de natuur, maar met meer comfort. Zo combineer je avontuur en buitenleven met het gemak waar je tijdens je vakantie behoefte aan hebt. We zullen hier een aantal bijzondere manieren van overnachten uitlichten.

Glamping

Het woord glamping is een samenvoeging van ‘glamorous’ en ‘camping’. Glamping is een vorm van vakantie die steeds populairder wordt, en aanbieders als yalacanvaslodges.com bieden verschillende alternatieven voor een luxueus verblijf in de natuur aan. Mensen stellen een verblijf in de natuur steeds meer op prijs. De ultieme natuurbeleving krijg je door te kamperen. Waar je bij traditioneel kamperen echter een tentje opzet en de tijd minimalistisch doorbrengt, is een glampingtent een gulden middenweg tussen de kampeerervaring en comfort. Een glampingtent is een volledig ingerichte tent, met faciliteiten en sanitair. Zo kun je kamperen in de natuur, terwijl je tegelijkertijd van een luxe vakantie geniet.

Yurt

Een yurt is een grote, ronde, traditionele Mongoolse tent, die door rondtrekkende nomaden gebruikt wordt als woning. De yurts staan meestal in natuurgebieden zoals veengrond en ruig gebergte. Door vele vilten lagen wordt de yurt tot een warm onderkomen gemaakt. Aan de buitenkant prijkt een vilt van schapenwol, om de tent te isoleren. Om een authentieke ervaring te garanderen, worden de tenten op traditionele wijze ingericht, wat wil zeggen dat de yurt houten meubels heeft. In het midden van de tent staat een houtkachel, met een pijp die aan de bovenkant van de yurt uitsteekt. De ingang staat traditioneel op het zuiden, om zoveel mogelijk van het daglicht te kunnen vangen. Slapen in een yurt is natuurlijk een unieke ervaring, een waarvoor je niet helemaal naar Mongolië hoeft af te reizen. Overnachten in een yurt is vrij basic, maar wel comfortabeler dan kamperen. Zo is de tent groot, en voorzien van bedden zodat je niet op de grond hoeft te slapen.

Boomhut

Ben je gestrest, en kun je de dingen niet meer overzien? Zoek het dan tijdelijk hogerop, en kies voor een vakantie in de bomen. Voor een avontuurlijke, maar ook kalmerende natuurbeleving is slapen in een boomhut de perfecte overnachting. Dit verblijf geeft je de kans om de magie en de betovering uit de kindertijd te doen herleven, op een manier die jou als volwassene de nodige rust gunt. Zo kun je vanuit het comfort van je hut genieten van het prachtige uitzicht over de bomen. Kijk naar de zonsondergang vanuit je hut, en val in slaap onder het geruis van de bomen.

ook interessant

Als je aan Marokko denkt, denk je misschien aan kleurrijk handwerk, drukke straten en heerlijk eten. Maar wist...

Geef toe, hoeveel foto’s heb je gemaakt tijdens je laatste vakantie? Misschien heb je een paar van de...

Overijssel is een prachtige provincie van Nederland die een geweldige mix biedt van charmant platteland en levendige steden....

Met de koude wintermaanden achter de rug kijken velen uit naar de warmte en het zonlicht van het...

Mensen die deze zomer naar het WK voetbal in Brazilië willen en nog geen hotel hebben geboekt die...

Het kan zo zijn dat je voor het eerst in je leven buiten Europa gaat reizen. Of het...