Search
Close this search box.
spons-schoonmaken

5 Plekjes die je al snel vergeet Schoon te maken

De normale dingen in huis schoonmaken, zoals de tafel en de vloer, zijn dingen die de meeste mensen dagelijks schoonmaken. Het zijn oppervlaktes die veel gebruikt worden en altijd in het zicht zijn. Toch zijn er ook nog veel plekjes in huis die vaak vergeten worden tijdens het schoonmaken. We gaan je 5 plekjes vertellen die je waarschijnlijk weleens vergeet!

Deurklinken en lichtschakelaars

Je raakt ze elke dag meerdere keren aan en vaak ook door meerdere personen op een dag. Toch worden ze vaak niet genoeg schoongemaakt of überhaupt meegenomen tijdens de schoonmaak ronde. Het zal je dan ook niet verbazen dat het vaak een van de vieste plekjes in huis kunnen zijn. Neem dan ook zeker de lichtschakelaars en deurklinken mee in je wekelijkse schoonmaakronde.

Keukenapparaten

Ook in de keuken worden veel plekken vergeten. Het aanrecht, de wasbak en het fornuis maken we vaak dagelijks schoon, maar de rest? Dat komt niet standaard aan bod. Keukenapparatuur heeft dan ook echt wel vaker dan je denkt een schoonmaakbeurt nodig. Je oven schoonmaken en de waterkoker ontkalken mag je dan ook zeker maandelijks doen. Vergeet ook niet om de keukenapparaten eens van hun plek te halen en er ook onder schoon te maken. Ze zal er van schrikken hoe vuil het onder het koffiezetapparaat of onder de koelkast kan worden.

Schoonmaakapparaten

Iedereen heeft meerdere apparaten in huis die voor je schoonmaken. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld de wasmachine, vaatwasser en stofzuiger. Je zult er niet snel aan denken, maar omdat het apparaten zijn die schoonmaken, worden ze zelf ook snel vies. Ook deze hebben dus een reinigingsbeurt nodig zo nu en dan. HG heeft voor de vaatwasser en wasmachine aparte reinigers die de machine schoonmaken en ontkalken. Dit zal ook hun levensduur doen verlengen.

Je bank en stoelen

Een plek waar je veel tijd op doorbrengt, maar waarschijnlijk nog nooit heb schoongemaakt. Niet alleen zal er veel stof en kruimels tussen de plooien van de bank te vinden zijn, ook de rest van de bank is viezer dan je denkt. De kruimels zuig je makkelijk op met de stofzuiger, maar ook de rest van de bank moet je schoonmaken. Dit kun je eerst doen met gewoon de stofzuiger. Daarna kun je het zitoppervlak reinigen met een speciale stofreiniger. Je bank en stoelen zullen er weer nieuw uitzien en helemaal fris ruiken.

Het textiel wassen

In huis bevindt zich vaak meer textiel dan je beseft. Hiermee bedoelen we niet alleen je beddengoed en het plaid waar je onder zit op de bank. Ook de sierkussens op de bank moet je regelmatig wassen. Daarnaast worden ook vaak gordijnen vergeten tijdens de schoonmaak. Ze hangen altijd op dezelfde plek en op dezelfde manier, waardoor het niet zal opvallen als ze vies zijn. Haal ze er toch maar eens van af en gooi ze in de wasmachine. Ze zullen er weer fris uitzien en door ze te wassen met een lekkere wasverzachter of wasparfum zal je hele huis ook meteen heerlijk ruiken.

ook interessant

De dagen dat er werd getwijfeld aan de kwaliteiten van Hakim Zyech zijn voorbij. Ajax beloonde zijn sterspeler...

Georginio Wijnaldum gaat lekker. De dynamische middenvelder heeft een basisplek bij één van de beste voetbalclubs ter wereld...

Je zou het misschien niet zeggen, maar de spijkerharde ex-verdediger Jaap Stam heeft smaak! Althans: dat is op...

Met Ajax gaat het de laatste weken niet zo lekker, maar dat kan niet gezegd worden van Hakim...

Memphis Depay verlaat Rotterdam. Rotterdam? Jep: de linksbuiten van Manchester United bezit een stulpje in het New Orleans-gebouw,...

Dat is me ook wat. Lieten we je een krappe maand geleden meegenieten van Hakim Ziyech’s dikke appartement...