Search
Close this search box.
dit-is-de-nieuwe-vriendin-van-ruud-gullit-main

Voetballers wiens modebedrijf failliet ging

Voetballers staan steeds vaker bekend om hun bijzondere kledingkeuzes, tatoeages en moderne kapsels. Ook lijkt het erop dat het opzetten van een eigen bedrijfje zich onder voetballers tot een heuse trend ontwikkeld heeft. Zlatan Ibrahimovic verkoopt bijvoorbeeld zijn eigen parfum en (voormalig) Oranje-spelers Gregory van der Wiel, Denny de Zeeuw en Eljero Elia zijn hun eigen kledingmerk BALR gestart. Het starten van een eigen kledingmerk lijkt sowieso een populaire bezigheid onder voetballers te zijn. Toch denken wij dat sommige voetballers het beter bij een voetbalshirtje van de bekende merken kunnen houden. De volgende voetballers probeerden een modebedrijf op te zetten, maar flopten als geen ander!

Ruud Gullit

Ruud Gullit startte in 1996 een samenwerking met Hay & Robertson, een Brits merk dat voornamelijk vrijetijdskleding verkocht. Vijf jaar lang was hij het gezicht van zijn eigen Hay & Robertson-submerk: RUUD. Naar verluidt heeft de speler er ‘een bedrag van zes cijfers’ mee verdiend, dus wat dat betreft kunnen we de deal van Gullit absoluut geen flop noemen. Toch bleek het uitstapje naar de modewereld geen grandioos succes voor Gullit te zijn: de verkoopcijfers vielen ernorm tegen en het merk stierf een stille dood.

Tscheu La Ling

Thscheu La Ling wordt gezien als de pionier op het gebied van uitstapjes naar de modewereld. Hij was namelijk een van de eerste voetballers met een eigen kledinglijn. Dat bleek echter niet erg succesvol: zijn kledinglijn met jasjes van kurk was binnen no-time failliet. De oud-Ajacied heeft er zijn hoofd echter niet bij laten hangen: inmiddels is de oud-voetballer eigenaar van een succesvol bedrijf in voedingssupplementen.

Jeremain Lens

Jeremain Lens presenteerde tijdens de Amsterdam Fashion Week 2014 zijn eigen luxe kinderkleding en was ervan overtuigd dat zijn merk de top van de modewerld zou halen. “Ik snap best dat mensen denken: wéér een voetballer die zo nodig de mode in moet, maar het verschil tussen mij en de anderen is dat zij met sportkleding voor volwassenen kwamen en ik met luxe kinderkleding”, aldus Jeremain. Drie maanden later ging zijn kinderkledingmerk alweer failliet en ging Lens verder met waar hij goed in is: voetballen.

Marc Overmars

Marc Overmars, oud-voetballer van onder andere Ajax, Arsenal en Barcelona, heeft in het verleden zijn eigen modemerk ‘Eleven’ gehad. Eleven verwijst naar het rugnummer van de populaire oud-voetballer. Het merk heeft echter niet erg lang bestaan. Daar zal Marc niet echt van hebben wakker gelegen, want de oud-voetballer verdient goed geld met zijn eigen vastgoedbedrijf. In 2002 verscheen Overmars dan ook voor het eerst in de Quote 500, een lijst van de 500 rijkste Nederlanders.

ook interessant

Tijdens het WK wielrennen in het Noorse Bergen is gisteren een zware crash geweest bij de wedstrijd van...

Het was een amusante week voor voetbalminnend Amerika, want de nationale ploeg won respectievelijk van het Nederlands elftal en Duitsland....

Het wordt een Madrileens onderonsje in de Champions League-finale, want Atletico Madrid heeft zich zojuist ten koste van...

Real Madrid moet het dit weekend doen zonder Cristiano Ronaldo. Dat heeft zijn trainer Carlo Ancelotti gezetd tijdens...

In de Eredivisie wordt aankomend weekend geen minuut stilte in acht genomen. Ook zullen de teams niet met...

AC Milan heeft Mario Balotelli weer in genade aangenomen na diens mislukte seizoen bij Liverpool, maar doet dat...