Search
Close this search box.

Dit is het Vermogen van Roy Donders

Als ‘Stylist van het Zuiden’ maakte Roy Donders naam in Nederland. Hij werd bekend als stilist en ontwerper, door zijn worstenbroodjes, zijn realityserie én als zanger. De grote vraag is: hoeveel heeft hij daaraan overgehouden? Dit is het vermogen van Roy Donders.

het Vermogen van Roy Donders

“Ik heb geen cent meer”, grapte Roy Donders in zijn realityserie na een reeks mislukte investeringen. Toch hoeven we geen medelijden te hebben met onze gezellige Brabander. Hij heeft zeker de nodige financiële tegenslagen gehad, maar heeft zijn zaakjes juridisch zo opgebouwd, dat hij alsnog wel een flinke spaarrekening heeft.

Wat Roy Donders verdient

Roy Donders failliet

Een van die mislukte investeringen is zijn eigen winkel waarin hij huispakken verkocht. Roy Donders opende een winkel in Tilburg, waar hij zijn eigen ontworpen pakken in de etalage had liggen. De zaakjes gingen moeizaam, maar kregen een impuls door een samenwerking met Jumbo. Zij deden gezamenlijk een actie waarbij je huis- en juichpakken voor het Nederlands elftal kon krijgen bij een bepaald aantal zegels. Hoewel hem dat financieel wat ademruimte gaf, ging het later alsnog mis.

Roy Donders inkomsten

“Ik heb faillissement moeten aanvragen, omdat het niet goed ging”, vertelde hij in 2018 aan De Telegraaf. “Het is echt verschrikkelijk. Mijn hele ziel en zaligheid zit in deze winkel. Jaren van mijn leven en van mijn familie heb ik hierin zitten. Over anderhalf jaar zouden we ook tien jaar bestaan, maar dat gaan we dus niet meer halen.” Hoewel zijn bv failliet ging, was Roy Donders niet persoonlijk aansprakelijk, waardoor zijn eigen vermogen onaangetast bleef.

Roy Donders geld

Een winkel bleek dus niet rendabel. Toch besloot hij vier jaar na het echec een doorstart te maken. Ditmaal als webshop, opnieuw met zijn huispakken. Het grote voordeel van een webshop is dat er veel minder kosten zijn, waardoor de zaken inmiddels een stuk beter gaan. “Ik doe weer waar ik me goed bij voel en wat ik enorm heb gemist. Ik wil iedereen weer voorzien van pakjes en vrijetijdskleding.”

Roy Donders salaris

Financiële flaters

Dat was overigens niet de enige financiële flater van Donders. Hij heeft nog wel wat meer verkeerde investeringen gehad. Bijvoorbeeld toen hij in 2015 plotseling nog een naheffing kreeg van de belastingdienst. Hij moest destijds ineens 50.000 euro extra betalen. Ook heeft hij een halfjaar lang gewerkt aan een Bingoshow die nooit van de grond is gekomen. En als klap op de vuurpijl startte hij een carrière als zanger en net toen zijn optredens een beetje begonnen te lopen, kwam corona om de hoek kijken.

Het vermogen van Roy Donders is 1 miljoen euro

Verder kost het luxeleventje van Donders wel een hoop geld. Hij heeft een groot huis, een mooie auto (Mercedes) en altijd de meest bijzondere kleding. In veelvoud uiteraard. Zijn huis heeft hij ook nog flink laten verbouwen. Zo heeft hij een hele eigen wellness in zijn garage laten plaatsen. Daarnaast geeft Donders ook nog weleens wat geld uit aan zijn uiterlijk. Aan plastische chirurgie bijvoorbeeld.

Zo heeft hij de afgelopen jaren onder meer een wenkbrauw facelift laten doen, een ooglidcorrectie en hij heeft zijn tanden laten afslijpen. Daarvoor in de plaats kwamen 32 glimmende porseleinen kronen. Dat heeft hem in totaal zo’n 20.000 euro gekost.

Inkomsten van Roy Donders

Daar staat wel tegenover dat hij de afgelopen jaren ook genoeg heeft verdiend. Hij heeft ook wel succesvolle investeringen gehad, verdiende veel als een van de bekendste stilisten van Nederland, werkte ook nog als kapper en heeft inmiddels natuurlijk een zeer succesvolle televisiecarrière opgebouwd. Hij was te zien in een scala aan televisieprogramma’s als De TV Kantine, Stelletje Pottenbakkers, Expeditie Robinson, Dancing on Ice, Lang leve de liefde, De Alleskunner, Expeditie Robinson, Ik hou van Holland en Waku Waku.

Het grootste televisiesucces was echter zijn eigen realityserie. Daarmee won hij in 2014 zelfs de Televizier-award voor beste realityserie en was hij genomineerd voor de Gouden Televizierring. Daar komen nog zijn inkomsten van zijn zangerscarrière bovenop, want die loopt inmiddels ook als een trein. Voor een kort optreden van Roy Donders betaal je al 6.000 euro. Dat is natuurlijk lekker verdienen op zo’n avondje.

Het vermogen van Roy Donders

Al met al kunnen we concluderen dat Roy Donders zeker niet financieel aan de grond zit. Het is echter niet duidelijk hoe hoog zijn vermogen exact is. Toch kunnen we daar een goede inschatting van maken. Naar schatting ligt het vermogen van Roy Donders op dit moment rond de 1 miljoen euro.

ook interessant

Wat houdt Wout over aan zijn fraaie carrière? Hij heeft een jaarsalaris van zeven miljoen euro en een...
Ze horen bij het voetbal, maar wat verdienen de analisten van ESPN? Wij zetten het op een rij,...

Mart Hoogkamer zwemt tegenwoordig niet meer in Bacardi Lemon, maar in al zijn centon. De volkszanger heeft in...

Het is altijd een strijd geweest: wie is nou de beste voetballer, Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Een...

Voetballers staan steeds vaker bekend om hun bijzondere kledingkeuzes, tatoeages en moderne kapsels. Ook lijkt het erop dat...

De recente goedkeuring van de Bitcoin ETF is een baanbrekende ontwikkeling in de wereld van financiën en cryptocurrency....