Search
Close this search box.
avocado-op-een-bordje

In wat voor Eten zit Magnesium?

Magnesium is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Waarom is het zo belangrijk? Het zorgt voor de productie van energie, het beheer van je bloedsuiker, de aanmaak van eiwitten, het reguleren van je bloeddruk en het goed functioneren van je zenuwen. Dit zorgt weer voor minder stress en een betere nachtrust. Een tekort aan magnesium kan weer zorgen voor angst, depressie en een verhoogde kans op pijntjes en hart- en vaatziekten. Als moeder wil je natuurlijk fit en gezond zijn, en daarom moet je ervoor zorgen dat je voldoende magnesium binnen krijgt. Naast supplementen kun je magnesium ook vinden in gezonde en betaalbare voeding.

Waar kun je magnesium uithalen?

Een makkelijke manier om voldoende magnesium uit je voeding te halen, is door te kiezen voor volwaardige, plantaardige voedingsmiddelen. Je kunt magnesium vinden in verschillende plantaardige voedingsmiddelen, zoals noten, zaden, volkoren granen, peulvruchten, bladgroenten en pure chocolade.

Amandelen

In een portie van 28 gram amandelen zitten ongeveer 80 milligram magnesium en 6 gram vullend eiwit. Kies wel voor rauwe of licht geroosterde amandelen van noototheek.nl, omdat veel bewerkte plantaardige oliën en te veel zout kunnen zorgen voor ontstekingen.

Pompoenpitten

Een portie van 28 gram pompoenpitten bevat 168 milligram magnesium, wat een goede toevoeging is aan je dagelijkse behoefte. Pompoenpitten verminderen stress, verbeteren je slaap en zorgen voor een stabiele stemming. Dit komt niet alleen door het magnesium, maar ook door tryptofaan. Een makkelijke manier om deze pitten aan je dieet toe te voegen, is door ze in een salade te verwerken.

Bladgroenten

Veel bladgroenten bevatten magnesium, en spinazie spant de kroon met 78 milligram per half kopje gekookte bladeren. Maar in spinazie zit ook ijzer en vitamine A. Dit is daarom ook een van de gezondste soorten die je kunt eten. Hoe kun je spinazie eten? Je kunt er een omelet van maken, een smoothie van maken en roerbakken met wat knoflook. Genoeg keuzes!

Avocado

Wist je dat één middelgrote avocado 58 milligram magnesium bevat? Er zitten ook nog eens kalium en gezonde vetten in. Je kunt avocado op allerlei manieren eten, zoals op een boterham met een gekookt eitje, of in een lekker burrito met wat bonen en kip. Avocado is echt lekker, en super gezond!

Pure chocolade

Wist je dat 28 gram pure chocolade 50 milligram magnesium bevat? Dat maakt het gemakkelijk om zonder spijtgevoelens een stukje chocolade te eten (of zelfs twee!). Kies wel chocolade met minstens 60 procent cacao, want dat heeft veel gezonde stoffen, zoals antioxidanten en dingen die ontstekingen in je lichaam verminderen. Laat die witte chocolade dus absoluut links liggen! Het is dus echt niet zo moeilijk om voldoende magnesium binnen te krijgen, en er zijn tal van manieren om het in je dagelijkse eten te verwerken. Welke gerechten ga jij maken voor de kids?

ook interessant

In een samenleving die steeds meer waarde hecht aan stijl, vinden veel het belangrijk om er altijd tiptop...

We zijn allemaal opgegroeid met het kijken naar films en televisieprogramma’s en we vragen ons af hoe het...

Als je een echte carrièretijger bent, is het ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Immers: als...

In de wereld van recreatieve drugs is ketamine aan een opmars bezig. Wat ooit vooral bekend stond als...

Fans uit Nederland en Turkije zijn bezorgd over de gezondheid van Wesley Sneijder. Verschillende Turkse media melden dat...

Recordinternational Wesley Sneijder is met de schrik vrijgekomen bij een auto-ongeluk in Qatar. De voetballer van het Qatarese...