Search
Close this search box.
vrouw met pyjama en pantoffels

Warme voeten op koude dagen: 4 Tips

Het kan in Nederland altijd koud worden, zelfs op momenten in de zomer. We zitten nu in de lente en het wordt weer langzaam zomer, maar koude voeten kun je nu eenmaal niet voorkomen in Nederland. Gelukkig heb je met de juiste vloer of een leuk vloerkleed het koude voeten probleem zo getackeld! In dit artikel geven we je vier tips om ook op de koudste dagen je voeten toch lekker warm te houden!

Hou jezelf warm!

Hou ten eerste jezelf goed warm op koude winterdagen. Ook als je alleen last hebt van koude voeten is het van belang om je in z’n geheel goed te kleden en niet alleen dikkere sokken aan te trekken. Warmte gaat pas als allerlaatste richting je extremiteiten, je lijf moet dus genoeg warmte hebben om ook naar je handen en voeten te kunnen sturen. Een andere lekkere optie? Ga voor een warmtedeken of een warmtekussen. Die kun je insteken en zo’n item zal je lekker warm houden.

De juiste vloer

Kies voor een vloer die goed isolerend werkt en de warmte van een eventuele vloerverwarming goed kan geleiden. Vloeren van PVC, marmoleum en Novilon zijn hierin uitstekende keuzes. Een PU gietvloer is ook een hele goede optie. PU gietvloeren voelen van nature warm en comfortabel aan. Ook zonder vloerverwarming!

Een lekker vloerkleed

Een vloerkleed isoleert goed, is lekker zacht en ziet er ook nog eens gezellig uit! Ga voor een mooi en groot vloerkleed voor de woonkamer en slaapkamers. Je hebt de keuze uit laagpolige en hoogpolige vloerkleden, maar de hoogpolige zijn wat beter om je voeten warm te houden. Een mooi vloerkleed kan best wat kosten. Heb je niet veel budget? Kijk eens in de uitverkoop of bij een outlet.

Vloerverwarming

Voor de echte koukleumen is vloerverwarming van cvkoopjes.nl natuurlijk altijd een optie. Het is best een investering dus zorg dat je het goed aanpakt! Het is altijd zaak om vloerverwarming aan te laten leggen door een professional, ook al kost dat een paar euro extra. Zorg daarnaast dat jouw vloertype past bij vloerverwarming. Een PVC-vloer is nog altijd de best warmtegeleidende vloer. Zaak is dat je op tijd begint met de aanleg van je vloerverwarming. Je wilt de kou immers voor zijn. Met een paar kleine aanpassingen hoef jij ook op de koudste dagen geen last te hebben van koude voeten. Dus, hoe ga jij jezelf warm houden?

ook interessant

Recordinternational Wesley Sneijder is met de schrik vrijgekomen bij een auto-ongeluk in Qatar. De voetballer van het Qatarese...

Als je een echte carrièretijger bent, is het ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Immers: als...

We zijn allemaal opgegroeid met het kijken naar films en televisieprogramma’s en we vragen ons af hoe het...

In een samenleving die steeds meer waarde hecht aan stijl, vinden veel het belangrijk om er altijd tiptop...

Theo Janssen is alweer bijna klaar om terug op het trainingsveld te komen. De speler, die begin oktober...

Magnesium is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Waarom is het zo belangrijk? Het zorgt voor de productie van...