Search
Close this search box.
paarse creditcard

Dit is waarom je voor jouw eerste Reis een Creditcard moet aanschaffen

Het kan zo zijn dat je voor het eerst in je leven buiten Europa gaat reizen. Of het nou een vakantie is of een grote wereldreis: er is één ding erg handig en dat is het aanschaffen van een creditcard. Zelfs binnen Europa kan een creditcard soms nodig zijn om dingen te boeken of betalingen te maken. In deze blog leggen we uit waarom een creditcard zo belangrijk is voor op reis, en wat de voordelen zijn.

Een wereldwijde acceptatie

Het fijne aan een creditcard is dat het overal gebruikt kan worden. Uiteraard zijn er verschillende soorten creditcards, of het nou van je eigen bank is, een internationale aanbieder of een ander: ze doen allemaal het werk. Je kunt bijvoorbeeld een Visa card aanvragen voordat je vertrekt. Deze zijn wereldwijd geaccepteerd. Dit betekent dat het niet uitmaakt of jij van de zon geniet in Griekenland, aan het backpacken bent in Australië of Spaans aan het leren bent in Zuid-Amerika. Het is dus een hele fijne gedachte om te weten dat je altijd kan betalen voor taxi’s, maaltijden of souvenirs. Ook kun je met de creditcard geld uit de geldautomaten halen en geld wisselen.

Veiligheid onderweg

Het is altijd iets spannender om naar het buitenland te gaan, dan om in Nederland te blijven waar je alles kent. Om deze reden is het verstandig om goed om te gaan met je geld op reis of vakantie en een creditcard zoals de ICS Cards aan te schaffen.. Een bekende tip is om nooit te veel contant geld bij je te hebben. Zo loop je een groot risico om overvallen te worden en dan al je geld kwijt te raken. Mocht je portemonnee worden gestolen, of je laat hem liggen ergens dan ben je niet zoveel geld kwijt. Een creditcard lost deze problemen voor je op omdat je niet zomaar geld kan pinnen van de creditcard. Je kunt hem altijd overal blokkeren, en er zitten goede beveiligingsfuncties op. Op deze manier kun je gewoon met je kaart betalen, of steeds een beetje geld uit de automaten halen.

Noodgevallen of problemen tijdens je reis of vakantie

Het kan voorkomen op reis of vakantie dat er een onverwachte situatie ontstaat. Hierbij kun je denken aan iemand die ziek raakt, een ongeluk, verloren bagage of onverwachte annulering van vervoer. Met een creditcard zorg je ervoor dat je altijd financieel gezien uit de penarie kan komen. Zo weet je zeker dat je geld kan pinnen over de hele wereld. Ook zit er vaak geen limiet aan, dus heb je het even niet op de rekening staan, dan kun je het in ernstige noodgevallen wel tijdelijk lenen via de creditcard. Dit geeft je fijne financiële zekerheid.

Reisvoordelen en punten verdienen

Een creditcard zorgt dus voor gemak en veiligheid, maar geeft ook nog andere voordelen. Zo kunnen sommige creditcards ervoor zorgen dat je niet elke keer transactiekosten hoeft te betalen bij geld opnemen in het buitenland. Dit kan namelijk oplopen van 3 tot 7 euro per keer dat je geld uit de automaat haalt. Dit is dus een groot voordeel. Daarnaast kan je ook punten verdienen door je creditcard te gebruiken bij vluchten, verzekeringen en meer. Hiermee kun je gratis upgrades krijgen of voor andere dingen sparen als creditcardhouder.

ook interessant

De problemen voor het WK in Brazilië, dat over zestien dagen begint, beperken zich niet alleen tot de...

Ben je een doorgewinterde kampeerder, maar zou je wel eens iets anders willen? Of wil je een avontuurlijke...

Er zijn eindeloze manieren om in Nederland eropuit te gaan en te genieten van wat het land te...

Overijssel is een prachtige provincie van Nederland die een geweldige mix biedt van charmant platteland en levendige steden....

Misschien kun je het je bijna niet voorstellen, na bijna acht maanden herfstweer, maar de zomervakantie komt er...

Als je aan Marokko denkt, denk je misschien aan kleurrijk handwerk, drukke straten en heerlijk eten. Maar wist...