Search
Close this search box.
zeilen-in-kroatie.jpg

Zo werkt een boot huren in Kroatië

De dagen worden steeds iets langer en de temperaturen worden steeds iets hoger. Dat kan maar een ding betekenen: de zomer komt er weer aan! De kans is groot dat je voor de komende zomer al plannen hebt gemaakt. Als je nog geen plannen hebt gemaakt, dan is dat natuurlijk niet erg. Maar wacht niet te lang, want hoe langer je wacht, hoe duurder alles wordt. Om je op weg te helpen, geven we je in dit artikel wat inspiratie. In deze blog vertellen we je namelijk wat je wilt weten over het huren van een boot in Kroatië. Lees dus snel verder!

Vaarbewijzen

Voordat je nadenkt over het huren van een (zeil)boot, is het belangrijk om te beseffen dat je hier vaak een vaarbewijs voor nodig hebt. Het hangt natuurlijk wel een beetje af van wat voor boot je gaat huren, want huur je een roeiboot of een kleine motorboot, dan heb je vaak geen vaarbewijs nodig. Wil je een grotere motorboot of een zeiljacht huren, dan moet je vaak wel aan kunnen tonen dat je genoeg ervaring hebt. Met andere woorden, in zo’n geval zal het verhuurbedrijf vragen of je een vaarbewijs kunt laten zien. Welk vaarbewijs dat is, verschilt een beetje per verhuurbedrijf. Wij raden je aan om het zekere voor het onzekere te nemen. Denk je na over een boot huren in Kroatië, neem dan van tevoren contact op het met verhuurbedrijf.

Flottielje zeilen

Een steeds populairdere manier van vakantie vieren, is flottielje zeilen. Voor veel mensen zal deze term nieuw zijn, dus we leggen even uit wat het precies inhoudt. Een flottielje is niets meer dan een groep zeiljachten. Meestal bestaat de groep uit zo’n tien boten. Op een van de boten zeilt een groep begeleiders die de rest van de groep begeleiden. Zij briefen de andere boten over het weer, de route van de dag en bezienswaardigheden onderweg. De groep vaart in zo’n twee weken langs de kust van een mooi land, bijvoorbeeld Kroatië.

Als lid van een flottielje geniet je van veel vrijheid. Hoewel je tijdens de briefing een route uitgelegd krijgt, ben je vrij om zelf je eigen route te bepalen. Zo kun je onderweg stoppen waar je wilt en hoef je niet per se de boot met begeleiders te volgen. Het is tenslotte jouw vakantie!

Reisbureau raadplegen

Als je meer wilt weten over het huren van een boot in Kroatië, dan kan het een goed idee zijn om contact op te nemen met een reisbureau. Zij weten alles over het land en kunnen je vaak meer vertellen over het huren van een boot. Nog beter is het om een reisbureau te zoeken dat gespecialiseerd is in het huren van boten. Bijvoorbeeld een bureau dat flottieljereizen organiseert. Zo weet je precies waar je aan toe bent en waar je rekening mee moet houden.

ook interessant

Dat het plannen van een reis naar Nieuw-Zeeland steeds meer in trek is onder reizigers, is niet zo...

Airbnb (ABNB) is een online marktplaats die mensen die hun huis willen verhuren in contact brengt met mensen...

Er zijn eindeloze manieren om in Nederland eropuit te gaan en te genieten van wat het land te...

Met de koude wintermaanden achter de rug kijken velen uit naar de warmte en het zonlicht van het...

Azië wordt beschouwd als het grootste continent. Het heeft het grootste gebied en het hoogste bevolkingsaantal. Daardoor vind...

Als je aan Marokko denkt, denk je misschien aan kleurrijk handwerk, drukke straten en heerlijk eten. Maar wist...