Search
Close this search box.
gesprek-meeting-tussen-2-vrouwen.jpg

Dit Inkomen kun je Verdienen als Zelfstandig Coach

In ongeveer tien jaar tijd is het aantal coaches in Nederland meer dan verdubbeld. Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met de gestegen vraag naar dergelijke hulpverleners. Daarnaast hebben veel mensen het beroep van zelfstandig coach ontdekt als een mooie manier om zich van een riant inkomen te verzekeren. Hoeveel je er daadwerkelijk mee omzet, hangt echter vooral af van de gekozen opzet en natuurlijk van jouw kwaliteiten.

Iedereen is wel eens coach

Je hebt vast wel eens een schouder geboden om op uit te huilen of een luisterend oor in combinatie met een goed advies. Een familielid, een goede vriend of vriendin, een buurman of -vrouw, iedereen kan op een zeker moment bij je aankloppen met een hulpvraag. Zo bezien is iedereen wel eens coach. Als het jou ligt om iemand te helpen door wat inzicht en sturing te geven, kun je overwegen om een professionele opleiding te volgen en jezelf als zelfstandig coach te registreren. Een coach worden via Nonons is eenvoudig, maar zegt nog niets over je uiteindelijke verdiensten. De ene coach verdient meer dan de andere. Dit hangt er onder meer vanaf hoe jij je tarieven bepaalt.

Verkoop resultaat in plaats van tijd

twee-mannen-hebben-meeting-met-laptops.jpg

Het is verleidelijk om jezelf als coach in de markt te zetten op basis van een uurtarief. Dat is immers wat veel zelfstandigen doen. Een advocaat rekent bijvoorbeeld 150 of 200 euro per uur, terwijl een ICT’er soms een factuur van rond de 100 euro per uur kan sturen. Zelfstandigen in de horeca zetten doorgaans minder hoge bedragen om en een schoonmaker verdient meestal een nog lager uurtarief. Maar een coach dan? Dat varieert gemiddeld tussen 40 en 140 euro. Als je slim bent, ga je niet uit van het aantal uren, maar van het bereikte resultaat. Mensen vinden een uurtarief al snel te hoog, maar zijn graag bereid te betalen voor een bereikt resultaat. Zo kun je jouw inkomen opkrikken van modaal tot ruim drie keer modaal!

Meer focus op mentaal welzijn

Werkgevers zijn er steeds meer van doordrongen dat ze goed voor hun werknemers moeten zorgen, ook in mentaal opzicht. Het aantal mensen dat kampt met een burn-out is schrikbarend hoog en met goede coaching van je personeel kun je dit voor een belangrijk deel voorkomen. Dit verklaart waarom de vraag naar coaches vooral ook vanuit het bedrijfsleven fors is gestegen.

ook interessant

Je wilt meer met je geld, want het staat nu stof te vergaren op je spaarrekening. Je hebt...

Enzo Knol, wiens naam bij zijn geboorte eigenlijk Enzo Erkelens was, is misschien wel Nederlands bekendste YouTuber en...

Met veel geschreeuw, gevlieg en gebluf werd Olcay Gulsen afgelopen zaterdag finalist van Wie is de Mol. Of...

Het digitale betalingslandschap in Nederland ondergaat snelle veranderingen als gevolg van technologische vooruitgang en veranderend consumentengedrag. Omdat online...

Nu online winkelen voor veel consumenten de norm wordt, verwachten mensen een breed scala aan bezorgopties. Met de...

Is Kylie Jenner de knapste miljardair ter wereld? Het antwoord is nee. Niet omdat ze niet de knapste...