Search
Close this search box.
Reinout Scholten van Aschat als Johan Cruijff in de nieuwe dramaserie Johan. © Pro Shots

Cruijff spreekt schande over tv-serie

Er kwam al eerder naar buiten dat Johan Cruijff niet te spreken is over de tv-serie over zijn leven. Tegenover De Telegraaf zegt hij vooral bang te zijn voor een foutieve weergave van zijn leven.

“Ik heb vijf keer iets meegemaakt dat je niemand zou toewensen. Sommige dingen hebben de pers gehaald, andere niet”, vertelt de legendarische nummer 14. “En van de incidenten waarover gesproken en geschreven is, klopt veel informatie niet. Dat heeft veel te maken met mijn principe om mijn privéleven buiten de publiciteit te houden. Vooral rond de WK’s van 1974 en 1978 is veel onzin ontstaan. Onzin die nauwelijks te ontzenuwen is.”

Cruijff is bang dat het vertekende beeld zijn gezin zou kunnen schaden. “De makers kunnen gewoon niet weten hoe het zit, omdat ik mijn medewerking niet heb verleend en de mensen die het kunnen weten ook niet.”

Toch heeft de oud-voetballer wel een verhaal dat zich uitstekend zou lenen voor de tv-serie. “Ik kan me nog herinneren dat ik een paar jaar geleden bekendmaakte dat mijn vrouw geen factor is geweest in mijn besluit om niet naar het WK in Argentinië te gaan, maar de bedreigingen rond mijn gezin. Er was geprobeerd mijn kinderen te ontvoeren, ik kreeg zelf een pistool tegen mijn hoofd en we hadden in die tijd permanente politiebewaking. Iedereen die mij kent, weet dat ik in zo’n periode mijn gezin niet vijf tot zes weken achterlaat. Op advies van de politie, om andere gekken niet op hetzelfde idee te brengen, heb ik jarenlang mijn mond gehouden.”

ook interessant

Barrack Obama was op staatsbezoek in Japan en daar hoorde ook een bezoekje aan de heuse ASIMO-robot bij....

Dortmund-trainer Jurgen Klopp ging tijdens de wedstrijd van zijn club tegen Napoli compleet door het lint. De coach...

En we eindigen de berichtgeving over Neymar Jr. vandaag met zijn laatste groet. Eerder kon u al lezen...

Het seizoen zit erop voor Cristiano Ronaldo, die dit seizoen met Real Madrid naast elke belangrijke prijs greep....

Zijn spelers waarschuwden hem er al voor, de bierdouche die Bayern-trainer Pep Guardiola kond verwachten na het ontvangen...

Misschien wist je het niet, maar Yolanthe Sneijder-Cabau heeft maar liefst 12 broers en zussen. Van al die...