Search
Close this search box.
Reinout Scholten van Aschat als Johan Cruijff in de nieuwe dramaserie Johan. © Pro Shots

Cruijff spreekt schande over tv-serie

Er kwam al eerder naar buiten dat Johan Cruijff niet te spreken is over de tv-serie over zijn leven. Tegenover De Telegraaf zegt hij vooral bang te zijn voor een foutieve weergave van zijn leven.

“Ik heb vijf keer iets meegemaakt dat je niemand zou toewensen. Sommige dingen hebben de pers gehaald, andere niet”, vertelt de legendarische nummer 14. “En van de incidenten waarover gesproken en geschreven is, klopt veel informatie niet. Dat heeft veel te maken met mijn principe om mijn privéleven buiten de publiciteit te houden. Vooral rond de WK’s van 1974 en 1978 is veel onzin ontstaan. Onzin die nauwelijks te ontzenuwen is.”

Cruijff is bang dat het vertekende beeld zijn gezin zou kunnen schaden. “De makers kunnen gewoon niet weten hoe het zit, omdat ik mijn medewerking niet heb verleend en de mensen die het kunnen weten ook niet.”

Toch heeft de oud-voetballer wel een verhaal dat zich uitstekend zou lenen voor de tv-serie. “Ik kan me nog herinneren dat ik een paar jaar geleden bekendmaakte dat mijn vrouw geen factor is geweest in mijn besluit om niet naar het WK in Argentinië te gaan, maar de bedreigingen rond mijn gezin. Er was geprobeerd mijn kinderen te ontvoeren, ik kreeg zelf een pistool tegen mijn hoofd en we hadden in die tijd permanente politiebewaking. Iedereen die mij kent, weet dat ik in zo’n periode mijn gezin niet vijf tot zes weken achterlaat. Op advies van de politie, om andere gekken niet op hetzelfde idee te brengen, heb ik jarenlang mijn mond gehouden.”

ook interessant

Het Philips Stadion van PSV is vanaf komend seizoen het eerste stadion in Europa met voor iedere bezoeker...

Of je houdt van hem of je haat hem. Maar zijn dochter, daar kun je alleen maar van...

Feyenoorder Marco Vejinovic houdt bijzonder veel van zijn meisje Sophie Fleur Naber, zo blijkt wel uit de foto’s...

Iedere voetballer die ook maar iets voorstelt in Nederland was gisteren aanwezig op het Gala Voetballer van het...

Mike van der Hoorn maakte vorig seizoen een droomtransfer van FC Utrecht naar Ajax, maar dat is tot...

We maakten gisteren al melding van een walgelijk spandoek dat te zien was bij Vitesse – Ajax. Nota...