Search
Close this search box.
gezellig-balkon-met-bank

5 Tips om je Balkon gezelliger te maken

Niet iedereen heeft de luxe van een grote tuin, zeker niet in het stadse leven waarin balkons en dakterrassen de realiteit zijn. Maar dat hoeft niet te betekenen dat deze ruimtes niet net zo sfeervol en luxe kunnen zijn als een tuin! Er zijn genoeg manieren om je buitenruimte op te fleuren, ook als dit op de 10e verdieping is. Lees verder voor een aantal tips.

1. Creëer een groene oase

Wil je jouw balkon omtoveren tot een groen paradijsje? Overweeg dan kunstgras als een slimme oplossing om groen toe te voegen. Het aanleggen van een gazon op de hoogte is niet erg handig. Je verliest er een hoop ruimte door. Kunstgras daarentegen kan je gewoon toevoegen zonder ruimteverlies. Plaats er je leuke terrassetje op, doe je schoenen uit en je begeeft je zo in een groene zomerse tuin!

2. Optisch bedrog: Maak je balkon groter

sliced watermelon fruit on white table

Laat je balkon niet klein aanvoelen. Door slim gebruik te maken van optisch bedrog kun je de ruimte groter laten lijken dan deze werkelijk is. Camoufleer de grenzen met groen, werk met één kleurenpalet en plaats grote planten aan de buitenkant van het balkon. Vermijd een overvloed aan bloempotten op de grond, want dit verkleint de beschikbare ruimte.

3. Uniformiteit in stijl en kleur

Voorkom visuele chaos door te kiezen voor uniformiteit in stijl en kleur. Door één enkel kleurenpalet en stijl te hanteren, behoud je een gevoel van rust en ruimte op je balkon. Ga voor een harmonieuze inrichting met bijpassende accessoires en decoratieve elementen die elkaar versterken in plaats van te concurreren.

4. Verticale ruimtebenutting

garden on terrace during daytime

Denk verticaal! Werk niet alleen op de grond, maar benut ook de hoogte van je balkon. Leuke hangtuintjes aan de reling en plantenrekjes tegen de muur zorgen voor een groen en kleurrijk effect. Denk aan een mix van hoge en lage planten om de ruimte optisch te vergroten en een frisse, natuurlijke sfeer te creëren. Plaats decoratieve items op wandrekjes en kies voor een verticale plantenmuur om kostbare vloerruimte te besparen. Door in de hoogte te werken, creëer je meer functionele ruimte en maximaliseer je de potentie van je buitenruimte.

5. Toevoegen van persoonlijke touch

Maak je balkon helemaal af met persoonlijke accenten en accessoires. Voeg kussens, plaids en tapijten toe in passende kleuren om een gezellige sfeer te creëren. Vergeet ook niet aan de avonduren te denken; verlicht je balkon met lantaarns, lichtslingers en kaarsen voor een magische sfeer, zelfs na zonsondergang. Met de juiste finishing touch wordt jouw balkon een plek waar je komende zomer heerlijk kan vertoeven.

ook interessant

Niemand vindt thuiszitten leuk. Maar ja: als je tuin zo groot is dat je er een voetbaltoernooi kunt...

Cristiano Ronaldo heeft niet het eerste het beste appartement in New York op de kop getikt. Zijn nieuwe...

Heb je een gemeenschappelijke tuin waar iedereen van kan genieten, maar mist het een beetje sfeer? Geen zorgen,...

De geruchten zongen een paar jaar geleden heel even rond, maar van een rentree in Nederland leek het...

Profvoetballers hebben over het algemeen niets te klagen als het om salaris gaat. De meeste spelers van het...

115 Champions League-wedstrijden heeft Lionel Messi er al op zitten. Dan heb je dus behoorlijk wat shirtjes geruild,...