Search
Close this search box.
Grashoppers

Zwitserse omroep geeft vals geluid

Op de Zwitserse televisie was deze week iets vreemds waar te nemen. De Zwitserse omroep SRF deed alsof een voetbalwedstrijd in een vol stadion begon, terwijl het stadion nagenoeg leeg was.

Door een actie van de supporters was er bij het begin van de stadsderby tussen Grasshoppers en FC Zürich vrijwel geen publiek. Toch hoorde de supporters bij het beginsignaal luid gejuich en gezang. Op de beelden was echter te zien dat er helemaal geen fans waren die zoveel geluid konden produceren.

Pas na 10 minuten gingen de supporters naar binnen. De actie was een protest tegen de strenge veiligheidsmaatregelen rond de wedstrijd. SRF zegt dat het supporterslawaai was toegevoegd om de wedstrijd zo attractief mogelijk te maken.

De zender heeft haar excuses aangeboden voor de fake geluiden. “De beslissing (om het lawaai toe te voegen) werd onder grote tijdsdruk genomen. Ze was verkeerd, wij bieden onze excuses aan”, liet de omroep in een verklaring weten.

ook interessant

Lloret de Mar en Chersonissos kunnen heel leuk zijn, maar heb je er ooit aan gedacht een camping...

Fernando Guerrero, waarschijnlijk heb je nog nooit van hem gehoord. Toch was de Ecuadoriaan gisteren verantwoordelijk voor een...

Nog ruim een maand en dan ligt de nieuwe FIFA-game in de winkel. Of je nou een fan...

Arjen Robben en Robin van Persie worden echt tot de beste voetballers van de wereld gerekend. Ze hebben...

Ben jij zo iemand die een broodje döner zonder moeite in vijf minuten naar binnen schrokt? Of eet...

De start van Ronald Koeman bij Everton is op zijn zachts gezegd stug te noemen. Met zijn ploeg...