Search
Close this search box.
Grashoppers

Zwitserse omroep geeft vals geluid

Op de Zwitserse televisie was deze week iets vreemds waar te nemen. De Zwitserse omroep SRF deed alsof een voetbalwedstrijd in een vol stadion begon, terwijl het stadion nagenoeg leeg was.

Door een actie van de supporters was er bij het begin van de stadsderby tussen Grasshoppers en FC Zürich vrijwel geen publiek. Toch hoorde de supporters bij het beginsignaal luid gejuich en gezang. Op de beelden was echter te zien dat er helemaal geen fans waren die zoveel geluid konden produceren.

Pas na 10 minuten gingen de supporters naar binnen. De actie was een protest tegen de strenge veiligheidsmaatregelen rond de wedstrijd. SRF zegt dat het supporterslawaai was toegevoegd om de wedstrijd zo attractief mogelijk te maken.

De zender heeft haar excuses aangeboden voor de fake geluiden. “De beslissing (om het lawaai toe te voegen) werd onder grote tijdsdruk genomen. Ze was verkeerd, wij bieden onze excuses aan”, liet de omroep in een verklaring weten.

ook interessant

Nee, het leven van een dj-vriendinnetje gaat niet over rozen. Dat ondervond ook Tori Woodward, het meisje van...

Het gedrocht van een PLUS-reclame, met Wilfred Genee en Jan Boskamp in de hoofdrol, wordt eindelijk op waarde...

EA Sports hoopt met kerstmis weer flink wat FIFA 16-exemplaren aan het volk te slijten en komt daarom...

Het is zwoegen, als boegbeeld van Hunkemöller. Dat blijkt wel weer uit onderstaande Instagram-foto’s, waar we zien dat...

Neymar was met twee doelpunten in de openingswedstrijd van Brazilië enorm belangrijk. Volgens Alan Shearer, ooit begenadigd spits...

Voor het WK van 2014 werd €350 miljoen uitgetrokken voor de bouw van het stadion Estadio Mane Garrincha....