Search
Close this search box.
Zussen, moeder en vader van Suzanne Schulting

Dit zijn de zussen, moeder en vader van Suzanne Schulting

Suzanne Schulting is de meest succesvolle shorttracker van de laatste jaren. Kijk alleen maar naar de drie gouden medailles op de Spelen en haar vele wereldtitels. Maar ook de rest van het gezin Schulting kan er wat van:

  1. Vader Suzanne Schulting voetbalde bij een Eredivisie-club
  2. Zussen Suzanne Schulting: de één cheerleader, de ander hockeyer
  3. Moeder Suzanne schulting is fysiotherapeut

“Thuis praten we eigenlijk nooit over schaatsen”, vertelde Schulting ooit in een interview met Schaatsen.nl. “Als je zoveel met je sport bezig bent, is het thuis fijn eens over andere dingen te praten. De zaken die echt schaatsgerelateerd zijn, bespreek ik liever met mijn trainer.” Toch zit er wel de nodige knowhow in de familie.

De familie van Suzanne Schulting
© Instagram: @Suzanneschulting

1. Vader Suzanne Schulting voetbalde bij een Eredivisie-club

Jan Schulting is de vader van Suzanne Schulting. Vooral de oudere generatie zal hem wellicht nog wel kennen. Jan was namelijk tien jaar lang voetballer bij sc Heerenveen. Jan Schulting speelde als buitenspeler maar liefst 332 wedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij ook nog eens 65 keer scoorde. Later kreeg hij ook een waslijst aan klussen als trainer. Zo was hij bijvoorbeeld jeugdtrainer bij sc Heerenveen, assistent bij SC Veendam en hoofdtrainer bij sc Cambuur.

Jan en Hannie, de vader en moeder van Suzanne Schulting
© Instagram: @Suzanneschulting

“Het leven van mijn vader draaide om voetbal”, zegt Schulting. “Hij heeft geen verstand van schaatsen, maar hij vindt het wel een mooie sport om naar te kijken. En als ik ergens mee zit, dan vraag ik hem om advies. Hoe kijkt hij daar tegenaan en hoe zou hij dat oplossen? Mijn vader is door zijn achtergrond wat bekender dan mijn moeder, maar wel een een rustige toeschouwer.”

2. Zussen Suzanne Schulting: de één cheerleader, de ander hockeyer

Tot slot heeft Suzanne Schulting ook nog twee zussen: Marieke en Jolien. Tegenwoordig woont Suzanne niet meer thuis. “En sindsdien is het wel wat relaxter thuis”, vertelde Marieke aan RTL Nieuws. “Als het vroeger op de training van Suzanne even niet zo lekker ging, dan zagen we dat gelijk. We hoefden maar één woord te zeggen en het was dikke ruzie. Dan moesten wij wel een beetje lachen, want het ging nergens over, over een stoel die niet goed was aangeschoven bijvoorbeeld.”

De tweeling weet nog goed dat er vaak onderlinge ruzietjes waren. “Dan pakte ze iets af van papa en mama en legde dat onder ons bed, zodat wij de schuld kregen als ze het vonden.” Toch kunnen ze dit met een brede lach navertellen, want de band tussen de drie zussen is nu uitstekend. Jolien Schulting is Europees Kampioen cheerleaden, terwijl Marieke fanatiek hockeyt en social work studeert in Groningen.

Jolien Schulting is de zus van Suzanne Schulting
© Instagram: @Jolienschulting
Marieke Schulting is de zus van Suzanne Schulting
© Instagram: @Mariekeschulting

3. Moeder Suzanne Schulting is fysiotherapeut

De moeder van Suzanne Schulting luistert naar de naam Hannie Schulting. Hannie zelf is geen topsporter geweest, maar is wel zeer succesvol fysiotherapeut. Zo richtte ze een fysiopraktijk op in Gorredijk, die nog altijd enorm populair is. Klanten beoordelen de praktijk gemiddeld met een 9.4. Daarnaast leeft ze enorm mee met de prestaties van dochter Suzanne. “Ik ben echt stiknerveus op een wedstrijddag”, vertelt ze aan Schaatsen.nl.

Hannie Schulting is de moeder van Suzanne Schulting
© Fysiogorredijk.nl

“Ik heb dan liever geen mensen om me heen. Ik kan nauwelijks eten door de nervositeit. Buikpijn krijg ik ervan.” Ondanks haar fanatisme, zien we Hannie Schulting niet veel in de publiciteit. “Mijn moeder vindt het fijner om op de achtergrond te blijven. Via mijn moeder ben ik begonnen met schaatsen. Bij ons huis in Friesland hadden we veel slootjes en daar ben ik als jong meisje opgezet. Niet met de gedachte om een topsporter te worden, maar omdat ze sporten belangrijk vond.”

Hannie Schulting met haar dochter Suzanne Schulting
© Instagram: @Suzanneschulting

ook interessant

De fans van Atletico Madrid waren woedend op Cristiano Ronaldo in het bekerduel van Real Madrid tegen hun...

Noorderlingen zullen misschien van niets weten, maar het is dit weekend weer carnaval geblazen. Waar je meestal struikelt...

Het was gisteren een bizarre rekstok finale voor Epke Zonderland. Het lukte hem niet om zijn derde wereldtitel...

De Tour de France is vol aan de gang en de Belgische wielrenner Greg van Avermaet rijdt geweldig...

Het WK-stadion in de Braziliaanse stad Sao Paulo, dat tijdens het komende wereldkampioenschap 2014 in gebruik zal genomen...

Vanmiddag komen de coaches en aanvoerders van Feyenoord en FC Utrecht samen om te praten over de aankomende...