Search
Close this search box.
Moord in Marseille

Zoon van Marseille-directeur geëxecuteerd

In Marseille is donderdag de zoon van de directeur van Olympique geliquideerd, het gaat om de 30-jarige Adrien Anigo. Het zou gaan om een afrekening en de man laat een vrouw en twee kinderen achter.

Vader José schijnt net als zijn zoon wel criminele contacten te hebben, al heeft hij zelf geen strafblad. Zo was hij ook klasgenoot van Richard Deruda, bijgenaamd ‘Le Boucher’ (De Beenhouwer’). Deruda, een van de topcriminelen in de Zuid-Franse havenstad, is nog altijd bevriend van José Anigo. “Ik weet wie ik ben en ik heb misschien enkele twijfelachtige relaties, maar ik ga mijn jeugdvrienden de rug niet toekeren”, zei José Anigo ooit in een interview.

Zoon Adrien zat zelf wel dieper in het criminele mileu. Zo was hij in september 2006 betrokken bij een inbraak waarbij 20.000 euro buit werd gemaakt. De daders werden opgespoord dankzij de nummerplaat van hun wagen die gehuurd werd door Adrien Anigo op rekening van Olympique Marseille. Uit het politieonderzoek bleek dat de bende waarvan Adrien Anigo deel uitmaakte, een tiental inbraken met geweld op hun geweten had in Marseille en omstreken. Ze gingen steeds zeer gewelddadig te werk met waarschuwingsschoten en ingeslagen etalageramen. In twee jaar tijd verzamelden ze een buit van zo’n 1,5 miljoen euro.

José Anigo noemde zijn zoon destijds een ‘persoonlijke mislukking’. “De straat heeft mijn zoon meegezogen, maar vandaag is dat vooral een zaak van het gerecht. Wie interesseert het nog dat hij een sportwinkel heeft, een vrouw en twee kinderen?”

ook interessant

Groot nieuws uit het Formule 1 circus; wereldkampioen Nico Rosberg stopt er namelijk mee. De Duitser werd afgelopen...

Amsterdam mag dan een wereldstad zijn, als het over betaald voetbal gaat is de stad dun gespreid. Ajax...

Van alle clubs in de Eredivisie is het percentage vrouwelijke fans het laagst bij ADO Den Haag. Heracles...

Ajax heeft vanmiddag in een aantrekkelijk duel gewonnen van PSV. In de eerste helft had de ploeg uit...

Onze prachtige Nederlandse hockeysters speelden gisteren een oefenpotje in Barcelona. De meiden maakten gelijk van de gelegenheid gebruik...

Khalid Boulahrouz verveelt zich zeker niet tijdens zijn langdurige blessureleed. De spijkerharde verdediger heeft het hart gestolen van...