Search
Close this search box.
Shaqueel van Persie, de zoon van Robin van Persie

De zoon van Robin van Persie, waarvan je nog veel gaat horen

Wie herinnert zich de legendarische zweefkopbal van Robin van Persie tegen Spanje niet? Van Persie heeft grote clubs op zijn cv, maar zal vooral worden herinnerd door dat ene moment. En nu blijkt zijn zoon dat ook te kunnen! Maak kennis met Shaqueel van Persie, de zoon van Robin van Persie.

Robin van Persie met zijn zoon Shaqueel
© Instagram: @Shaqueelvanpersie

Robin van Persie heeft al vele jaren een relatie met zijn vrouw Bouchra. Hij leerde haar kennen in zijn jeugd in Rotterdam. Toen Bouchra twintig jaar was, trouwde ze met Van Persie. Hoewel de spits later toegaf niet altijd trouw te zijn geweest aan zijn vrouw, heeft de relatie altijd stand gehouden en hebben zij twee kinderen samen. Van Persie, die toen nog voor Arsenal speelde, kreeg in 2006 een zoon genaamd Shaqueel.

Shaqueel van Persie is de zoon van Robin van Persie
© Instagram: @Shaqueelvanpersie

Zoon van Robin van Persie

Net als zijn vader beschikt ook Shaqueel over een gezonde dosis talent. In 2017 trad hij in de voetsporen van vader Robin en werd hij gescout voor de jeugdopleiding van Feyenoord. Daarvoor had hij al enkele jaren in de jeugdacademy van Manchester City gespeeld. Een gevoelig gegeven, want Robin zelf speelde voor aartsrivaal Manchester United.

Robin van Persie is de vader van Shaqueel van Persie
© Instagram: @Shaqueelvanpersie

In mei 2022 tekende Shaqueel van Persie zijn eerste profcontract. Daarmee ligt hij tot de zomer van 2025 vast in Rotterdam. “Feyenoord voelt voor mij als een soort tweede huis. De supporters, het stadion, alles is hier gewoon prachtig. Mijn droom is uiteindelijk om in De Kuip te spelen en het daar goed te doen”, zei hij destijds via de clubkanalen.

Zoon Van Persie lijkt op zijn vader

Toen Shaqueel van Persie in de O16 van Feyenoord speelde, stond hij onder leiding van zijn vader, die daar assistent was. Dat Shaqueel echt een zoon van Robin is, liet hij onlangs zien op de training. Bij Feyenoord kreeg hij namelijk een hoge bal in de diepte en de jonge Van Persie twijfelde geen moment. Met een zweefkopbal à la Robin dook hij de bal in de bovenhoek. Zo vader zo zoon.

De dochter van Robin van Persie

Drie jaar nadat Bouchra beviel van Shaqueel, was ze nog een keer zwanger. In 2009 kwam ook dochter Dina van Persie op deze wereld. Dina is niet zo van het voetbal, maar is wel zeer actief in het paardrijden. Haar Instagram-account staat dan ook vol met paardenfoto’s, maar wordt wel bijgehouden door haar moeder Bouchra.

De dochter van Robin van Persie
© Instagram: @Dinavanpersie
Robin van Persie samen met zijn dochter Dina
© Instagram: @Dinavanpersie

ook interessant

Vanmiddag komen de coaches en aanvoerders van Feyenoord en FC Utrecht samen om te praten over de aankomende...

De voetbalwedstrijd tussen het Braziliaanse Atletico Mineiro en het Argentijnse Arsenal in de Copa Libertadores is woensdagavond in...

De WK selectie Zuid-Korea is bekend, het Aziatische land reist met een onervaren team naar het wereldkampioenschap voetbal...

Het is die tijd van het jaar: Hunkemöller heeft Sylvie Meis weer zover gekregen om zich in de...

Soms vragen we ons wel eens af waar voetballers al die heerlijke chicks vandaan halen. Ook de wederhelft van Feyenoorder...

Arjen Robben doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en debuteerde in 2000 in het betaalde voetbal. Na anderhalf...