Search
Close this search box.
copyright-proshots-1364666

Zo ziet het Nederlands elftal met dierennamen eruit

Het is dierendag, maar ja, hoe zet je op een sportsite in vredesnaam dieren in het zonnetje? Simpel: door een elftal met dierennamen op te stellen! Bij deze.

De doelman

Tussen de palen zetten wij Cor Varkevisser. De voormalig doelman van Feyenoord, Excelsior, VVV-Venlo, Sparta en Telstar keepte 256 wedstrijden in het betaald voetbal. Reden genoeg om Cor te selecteren voor ons sterrenensemble.

copyright-proshots-1076900

De verdediging

Op de rechtsback positie kiezen wij een speler wiens achternaam de mening van de gemiddelde Nederlander prachtig samenvat: Vitanova Wormgoor. Want wormen zijn goor.

Om een mogelijke confrontatie uit de weg te gaan hebben wij hem er maar direct ingezet: John de Wolf. De oud-Feyenoorder vormt het hart van de verdediging met een andere ex-Rotterdammer: Patrick Paauwe.copyright-proshots-1364666

De linksback wordt vaak getipt als de slechtste speler van het elftal. Ook bij ons is dit het geval. Wij kunnen deze oud-speler van de roemruchte topclub T.S.V. Longa simpelweg niet buiten de selectie laten vanwege zijn enorm toffe achternaam. Welkom, Henk Pellikaan!

Het middenveld

Met deze beestachtige verdediging heb je eigenlijk geen middenveld nodig. Toch doen we het. Centraal op het middenveld is er een plekje voor Marcel Meeuwis. Niet alleen vanwege zijn toepasselijke achternaam, maar ook omdat de oud-middenvelder van onder andere Roda JC niet vies is van een prent.

De bedoeling was een (oud-)Eredivisie elftal samen te stellen met dierlijke achternamen. Je komt echter altijd een figuur tegen waardoor alle prachtige ideeën de prullenbak in kunnen. Ook bij ons is dat het geval. Als slot op de deur wordt de partner van Meeuwis Erik Dier. De middenvelder van Tottenham liet speciaal zijn interlandverplichtingen schieten om in onze formatie te kunnen staan. Hulde!

Op de rechterflank is er plaats voor een vleugelaanvaller die van 2005 tot 2014 in de Eredivisie speelde. In deze periode kwam hij 226 keer uit voor respectievelijk PSV, NEC, SC Heerenveen en AZ Alkmaar. Dan weet je uiteraard direct over wie wij het hebben. Juist: Roy Beerens!

De dreiging op linkerflank zal moeten komen van Ricardo Kip. De oud-middenvelder van Cambuur trainde uitstekend en tokt aardig aan de weg.kip

De aanvallers

In een zoektocht naar doelpunten komen we uit bij Jack de Gier. De oud-spits van onder andere Cambuur, Go Ahead Eagles en N.E.C. is niet alleen verantwoordelijk voor de doelpunten, maar ook voor de teamspirit. Jack is namelijk onze aanvoerder! Het aanvalsduo wordt compleet gemaakt met Michael Mols. De cultheld van Feyenoord fungeert als schakelstuk tussen middenveld en aanval.copyright-proshots-576430

Trainer

Ondanks zijn drukke schema bij Everton heeft Ronald Koeman tijd vrij weten te maken om ons dreamteam onder zijn hoede te nemen.

Locatie

Om de grote hoeveelheid supporters te kunnen huisvesten maken wij gebruik van het Rat Verlegh Stadion in Breda. Ook de Adelaarshorst was een optie.

Commentator

Het commentaar op Ziggo Sport kan natuurlijk maar één commentator voor zijn rekening nemen: Sierd de Vos! Sierd zal worden ondersteund door zijn college Emile Schelvis.

ook interessant

Ze heeft het internet nog net niet gebroken, maar er is toch een hoop te doen om een...

Een opvallende Tweet vandaag van FC Groningen-speler Rasmus Lindgren. De speler van de Groningers vroeg via het sociale...

De ene na de andere flater komt vandaag voorbij op de internationale velden. Na een prachtige eigen goal...

Evi Hanssen is één van die Belgische dames die van harte welkom is in Nederland. De Vlaamse presenteerde...

Het Nederlands elftal speelt vanavond in Riga tegen Letland. Een cruciaal duel voor Oranje, dat er rampzalig voor...

Tennissers op het voetbalveld, je ziet het niet elke dag. Zeker niet de twee beste tennissers van de...