Search
Close this search box.
Deze transfers wilde Maurice Steijn

Zo had Ajax eruitgezien als Maurice Steijn zijn zin had gehad van Mislintat

De gok van Ajax voor technisch directeur Sven Mislintat heeft desastreus uitgepakt. De inmiddels ontslagen Duitser haalde een ongekend vreemdelingenlegioen, waar Ajax-trainer Maurice Steijn helemaal niets mee lijkt te kunnen. Maar wat nou als Mislintat gewoon naar Steijn had geluisterd? Dan had Ajax er op deze manier uitgezien!

Dat Steijn en Mislintat niet bepaald op dezelfde lijn zaten, liet de trainer al meermaals doorschemeren. Tegenover de pers liet hij weten dat Mislintat weinig tot niets met zijn suggesties deed. Mike Verweij van De Telegraaf weet welke spelers Steijn eigenlijk graag had willen hebben, in plaats van al die dure buitenlanders die hebben bijgedragen aan de enorme crisis bij Ajax.

Hoe Ajax eruit had gezien als Mislintat Steijn zijn zin had gegeven

Keeper: Nick Olij

Allereerst wilde Steijn Nick Olij graag meenemen van Sparta naar Ajax. Dat heeft ook Olij zelf bevestigd, maar hij zag een droomtransfer naar Ajax in het water vallen. Ajax zocht naar een nieuwe reservekeeper en Steijn opteerde voor Olij. Mislintat gaf echter aan dat hij liever een jonge keeper wilde hebben en dus legde hij vele miljoenen op tafel voor Diant Ramaj. Het gevolg: Rulli raakte geblesseerd, Ramaj verloor de concurrentiestrijd van Gorter en Olij keept zo goed, dat hij is opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Steijn wilde Nick Olij meenemen
© Pro Shots

Linksback: Nicolás Tagliafico

Als het aan Steijn had gelegen, had Ajax wat meer oude bekenden naar Amsterdam gehaald. Zo wilde hij graag Nicolás Tagliafico terughalen. De Argentijn moest voor wat meer defensieve zekerheid zorgen, iets waar het op dit moment duidelijk aan schort bij Ajax. Mislintat sloeg dat advies in de wind en ging voor twee andere linksbacks. Gastón Avila en Borna Sosa kwamen naar de Johan Cruijff ArenA.

Tagliafico kon terugkeren bij Ajax
© Instagram

Linker centrale verdediger: Jorrel Hato

Om Jorrel Hato kan Steijn haast niet meer heen. De huidige generatie talenten van Ajax blijkt niet zo goed als vooraf gehoopt, maar Hato is daar zeker een uitzondering op. De jonge verdediger maakt als een van de weinige Ajacieden een solide indruk.

Hato basisspeler bij Ajax
© Instagram

Rechter centrale verdediger: Davinson Sánchez

Naast de opbouwend sterke Hato, had Steijn graag een échte verdediger gehad. Iemand die ervoor zorgt dat je met ruimte in de rug kan spelen en die voorkomt dat je steeds in het mes van de tegenstander loopt in de omschakeling. Daar had Tottenham-bankzitter Davinson Sánchez de perfecte optie voor geweest. Hij verkaste echter naar Galatasaray. Daar had het kapitaalkrachtige Ajax vast een stokje voor kunnen steken.

Davinson Sánchez kon terug naar Ajax
© Instagram

Rechtsback: Shurandy Sambo

Olij is niet de enige speler waarmee hij samenwerkte die hij naar Ajax wilde halen. Vorig seizoen speelde Shurandy Sambo op huurbasis voor Sparta en daar maakte hij een prima indruk. Inmiddels is Sambo bankzitter bij PSV, maar Steijn had hem graag bij Ajax gezien. En eerlijk is eerlijk: hij zal het ongetwijfeld beter hebben gedaan dan Devyne Rensch en Anton Gaaei.

Steijn wilde Sambo meenemen
© Instagram

Linker middenvelder: Jerdy Schouten

Nog een speler die nu bij PSV speelt en waar Steijn jaloers op is. Aan Schouten hing een flink prijskaartje, maar Steijn zag in hem de ideale versterking voor het middenveld. Hij vroeg Mislintat om daar werk van te maken, maar de Duitser bewandelde andermaal zijn eigen weg. In plaats daarvan haalde hij spelers als Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic naar Ajax.

Jerdy Schouten verkoos PSV boven Ajax
© Instagram

Aanvallende middenvelder: Donny van de Beek / Thiago Almada

Afgelopen zomer werd Ajax ineens in verband gebracht met Thiago Almada. Voor het grote publiek misschien een onbekende, maar de speler van Atlanta United is gemiddeld bij elk duel betrokken bij een doelpunt. Hij moest echter dertig miljoen euro kosten, waardoor Steijn al snel inzag dat dat hem niet ging worden. De Ajax-trainer zag in Donny van de Beek een mooi alternatief, maar hij bleef bij Manchester United.

Donny van de Beek keerde niet terug bij Ajax
© Instagram

Rechter middenvelder: Steven Berghuis

Het klinkt gek voor een speler die jarenlang de ster van Feyenoord was, maar Steven Berghuis is inmiddels hét gezicht van dit Ajax geworden. Zijn kwaliteiten, zijn speelstijl, zijn leiderschap en de manier waarop hij de media te woord staat, maken Berghuis een van de belangrijkste spelers van dit elftal.

Steven Berghuis
© Instagram

Linksbuiten: Noa Lang

Net als Jerdy Schouten heeft Ajax ook de strijd om Noa Lang verloren. En dat heeft niet aan Steijn gelegen, want die wilde de buitenspeler dolgraag toevoegen aan zijn selectie. Maar Mislintat heeft niet eens een serieuze poging gewaagd. In plaats daarvan legde Ajax veertien miljoen euro op tafel voor een speler van Manchester City II (Carlos Forbs), zestien miljoen voor een speler uit de Ligue 2 (Georges Mikautadze) en twaalf miljoen voor een speler van het tweede Engelse niveau (Chuba Akpom). En Lang maar de sterren van de hemel spelen in Eindhoven.

Noa Lang ging niet naar Ajax, maar naar PSV
© Pro Shots

Spits: Brian Brobbey

Hoewel Brian Brobbey in de afronding al lange tijd erg ongelukkig is, ziet Steijn het wel zitten in de spits. Hij is fysiek sterk, snel, slim, het kan alleen nog wat gepolijster en scherper. Maar in een goed draaiend elftal kan Brobbey er ook maar zo ruim twintig in schieten in een seizoen.

Brian Brobbey spits
© Instagram

Rechtsbuiten: Hakim Ziyech

Tot slot de afgewimpelde optie van Steijn die bij het Ajax-publiek misschien nog wel het meest pijn doet: Hakim Ziyech. Geld speelt geen rol in het leven van Ziyech. Hij wil gewoon zo hoog mogelijk voetballen. Na enkele pijnlijke jaren bij Chelsea, leek dit hét moment voor een terugkeer naar Amsterdam. Mislintat bleek andere plannen te hebben en Ziyech verkaste op huurbasis naar Galatasaray. Al met al had er dus best een aardig elftal kunnen staan als Mislintat iets meer naar Steijn had geluisterd.

Hakim Ziyech stond op lijstje van Steijn
© Instagram

ook interessant

John Heitinga komt bij zijn club Everton niet meer aan spelen toe en dus was de centrumverdediger in...

De scheidsrechters moeten nog een beetje wennen aan de zogenaamde vrije trappenspray. Bij het duel tussen Portugal en...

Lijkt de storm bij de ploeg in Eindhoven langzaam te gaan liggen, is de wind huis aan het...

Oh, oh Diego.. Diego Maradona ontving een persoonlijke uitnodiging om in Venezuela de herdenking van ‘the Battle of...

Mooi doelpunt door de Oostenrijker Christopher Trimmel in de wedstrijd tegen PSG scoort hij het enige doelpunt en...

Als je Puck Moonen nog steeds niet kent, heb je onder een steen gelegen. De Brabantse wielrenster boekt...