Search
Close this search box.

Zo blijven voetballers fit in tijden van lockdown

Nu het voetbal over de hele wereld tot stilstand komt en het moeilijk is om zelfs maar een datum vast te leggen voor toekomstige wedstrijden, weten voetballers niet meer goed wat te verwachten.

Elke dag gaan meer clubs en competities in de lockdown-modus. Hoewel de situatie van land tot land verschilt, hebben de meeste landen grote bijeenkomsten verboden waaronder ook collectieve trainingen. Openbare sportscholen zijn gesloten en vaak zijn de eigen fitnessfaciliteiten van de club ook verboden terrein.

Zelfs persoonlijke fitnesscoaches kunnen vaak niet worden ingezet op plekken waar mensen binnen moeten blijven en een veilige afstand van elkaar moeten houden. Maar hoe zorgen voetballers ervoor dat ze toch fit blijven?

Gevolgen van de lockdown

In een normaal seizoen zitten de maanden april en mei vol cruciale wedstrijden, beslissende kampioenschappen, bekers en promotie, maar daar is nu geen sprake van. Managers en hoofdtrainers worden geconfronteerd met de grote nadelen en beperkingen van deze situatie. Spelers kunnen niet meer ter plaatse komen voor technische en tactische sessies op het oefenterrein. Daarom wordt er naar manieren gezocht om de voetballers toch actief en voorbereid te houden, zij het in een setting die ongekend is voor de meeste Europese voetbalclubs.

Voetballers die thuis moeten blijven, zullen nu vooral moeten werken met de apparatuur die ze thuis zelf hebben. Ze kunnen hun eigen lichaamsgewicht gebruiken bij het doen van oefeningen en bevoorrechte spelers die in het bezit zijn van hun eigen privéfitness kunnen daar een beroep op doen.

Videoconferenties

De clubs proberen creatieve manieren te bedenken om hun teams toch gemotiveerd te houden. Sommige clubs stellen individuele programma’s op die dagelijks door een fitnesscoach worden opgevolgd, maar sommige spelers vinden dit nogal saai. Vandaar dat ze vaak de handen in elkaar slaan door hun programma’s tegelijkertijd te doen via hun smartphone.

Sommige clubs proberen het hele team bij elkaar te krijgen via een videoconferentie voor de fitnesssessies. De spelers krijgen op die manier de kans om vragen te stellen over de oefeningen waarna ze in realtime een antwoord ontvangen van de coaches. Dit is veel boeiender dan op je eentje oefeningen doen met de instructies naast je.

Naast fysieke oefeningen, worden videoconferenties ook vaak ingezet om theoretische en tactische strategieën te bespreken.

Wedden op voetbal

Voor supporters van voetbal zijn dit ook donkere tijden en ook voor gokkers die graag weddenschappen plaatsen op hun favoriete team. Aangezien er zoveel onduidelijkheid heerst rond geplande wedstrijden, worden er ook steeds minder weddenschappen op voetbal geplaatst. Als alternatief kun je op virtuele sporten inzetten of je casino bonus gebruiken om een rondje te pokeren.

ook interessant

Lig je graag op je buik wanneer je in bed ligt? Als buikslaper wil je natuurlijk weten hoe...

We zijn allemaal opgegroeid met het kijken naar films en televisieprogramma’s en we vragen ons af hoe het...

We willen graag een gezond leven stimuleren door middel van een goed voedingspatroon. Maar soms kan het goed...

Recordinternational Wesley Sneijder is met de schrik vrijgekomen bij een auto-ongeluk in Qatar. De voetballer van het Qatarese...

Ben je op zoek naar een natuurlijk en effectief supplement om je gezondheidsdoelen te ondersteunen? Heb je gehoord...

In de wereld van recreatieve drugs is ketamine aan een opmars bezig. Wat ooit vooral bekend stond als...