Search
Close this search box.
Zlatan-boek is verzonnen.

Zlatan-boek is verzonnen

Weet je nog, het briljante Zlatan-boek waarin de spits de ene na de andere voetbalicoon genadeloos met de grond gelijk maakt?

Nou, dat is dus dikke bullshit. De schrijver van ‘Ik, Zlatan’ geeft in een interview toe dat niets in het boek letterlijk door de goalgetter is uitgesproken.

“Ik heb 100 uur met hem gezeten en ik denk dat het zijn echte stem was. Maar het belangrijkste is dat ik niet als een journalist werkte”, vertelt auteur David Lagercrantz. “Ik citeerde hem niet. Als je iets echts en unieks wilt vinden, moet je juist niet citeren. Ik heb geen enkele echte quote van hem gebruikt.”

Oftewel, de ‘ghostwriter’ heeft alles uit zijn duim gezogen. Ook Zlatan zelf was verrast door die opzet. “What the fuck is dit?” zou hij hebben uitgeroepen toen hij het boek voor het eerst onder ogen kreeg. “Dit heb ik nooit gezegd!”

Toch had de steraanvaller uiteindelijk vrede met het boek. “Tegenwoordig vindt hij het echt zijn verhaal”, aldus Lagercrantz.

Hoewel dit iets afdoet aan het imago van de spits, doet hij ook buiten het geschreven woord de ene na de andere briljante uitspraak. Deel 2 misschien zelf schrijven, Ibra?

ook interessant

Gisteren speelde Arsenal tegen Norwich, de club van Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer. De wedstrijd werd met...

Dafne Schippers geniet momenteel van een welverdiende vakantie in Curacao, en laat haar Instagram-volgers daar ruimschoots van meegenieten. En...

Een scherpe mening wordt in Azerbeidzjan niet gewaardeerd. De videojournalist Javid Huseynov waagde het op Facebook kritiek te uiten op het...

Wie zich wel eens op Whatsapp begeeft (oftewel, iedereen), kan er niet omheen: de vele emoji’s die ons...

Als je scoutingapparaat het laat afweten en je niks fatsoenlijks in de jeugdopleiding hebt rondlopen, dan moet je...

Hans Kraay jr. wordt niet zelden beschimpt en bespot in het programma Voetbal International, maar gisteravond kon de...