Search
Close this search box.
Zlatan-boek is verzonnen.

Zlatan-boek is verzonnen

Weet je nog, het briljante Zlatan-boek waarin de spits de ene na de andere voetbalicoon genadeloos met de grond gelijk maakt?

Nou, dat is dus dikke bullshit. De schrijver van ‘Ik, Zlatan’ geeft in een interview toe dat niets in het boek letterlijk door de goalgetter is uitgesproken.

“Ik heb 100 uur met hem gezeten en ik denk dat het zijn echte stem was. Maar het belangrijkste is dat ik niet als een journalist werkte”, vertelt auteur David Lagercrantz. “Ik citeerde hem niet. Als je iets echts en unieks wilt vinden, moet je juist niet citeren. Ik heb geen enkele echte quote van hem gebruikt.”

Oftewel, de ‘ghostwriter’ heeft alles uit zijn duim gezogen. Ook Zlatan zelf was verrast door die opzet. “What the fuck is dit?” zou hij hebben uitgeroepen toen hij het boek voor het eerst onder ogen kreeg. “Dit heb ik nooit gezegd!”

Toch had de steraanvaller uiteindelijk vrede met het boek. “Tegenwoordig vindt hij het echt zijn verhaal”, aldus Lagercrantz.

Hoewel dit iets afdoet aan het imago van de spits, doet hij ook buiten het geschreven woord de ene na de andere briljante uitspraak. Deel 2 misschien zelf schrijven, Ibra?

ook interessant

Met twee goals in 27 wedstrijden kan de transfer van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur gerust als ‘faliekante...

Het meest beruchte wapenfeit uit de Oranje-loopbaan van Nigel de Jong is misschien wel zijn karatetrap tegen Xabi...

Heel flauw, maar wel leuk. Het origineel van gisteravond:

...

Opstand in Eindhoven! Een aantal diehard PSV-fans is de stewards spuugzat, omdat die hen dwingen te gaan zitten tijdens de...

Vooruit, eentje voor de dames dan. De spelers van Everton zijn, schijnbaar net als vorig jaar, uit de kleren...

Ronald Koeman zag op donderdag 21 maart Abraham. De huidige trainer van Feyenoord mocht 50 kaarsjes op zijn...