Search
Close this search box.
Ziyech van de weg gehaald door de politie

Ziyech van de weg gehaald door de politie

In een openhartig interview met het tijdschrift Helden stelt Hakim Ziyech dat Marokkanen te veel als criminelen worden gezien. Daar heeft de Ajacied, ondanks zijn bekendheid, zelf ook last van.

“Ik word geregeld zonder aanleiding van de weg gehaald”, onthult de middenvelder. “Bijvoorbeeld toen ik na een trip met het Marokkaans elftal door een vriend op Schiphol werd opgehaald. We reden echt niet te hard, maar werden wel aan de kant gezet.

Hij vervolgt: “Mijn auto en koffers werden helemaal doorzocht. Het voelde als een vernedering.”

Ziyech wil laten zien dat niet alle Marokkanen misdadigers te zijn. “Daarom hoop ik ook als succesvol voetballer duidelijk te maken dat er ook jonge Marokkanen zijn die het wel maken en niet crimineel zijn. Het gekke is dat als je goed presteert, je ineens een Nederlander bent en niet meer ‘die Marokkaan’.”

Hij werkte zelf hard aan zijn carrière: Ziyech groeide op in een gezin waarin twee van zijn broers op het slechte pad raakten. Zelf werd hij op jonge leeftijd opgepikt door Heerenveen.

ook interessant

Volgens Feyenoordspits Graziano Pellè kan zijn teamgenoot Jean-Paul Boëtius op het komende WK in Brazilië zomaar eens een...

Ajax heeft AZ-verdediger Nick Viergever vastgelegd. Dat heeft de regerend landskampioen via de officiële kanalen bevestigd. De verdediger,...

Je hebt je vast al vermaakt met Face Swap, een app waarmee je on the fly je hoofd...

Ajax heeft vrijdag voor het eerst het nieuwe uittenue laten zien. De Amsterdammers zijn volgend seizoen te zien...

Cambuur Leeuwarden trainer Dwight Lodeweges maakt na dit seizoen de overstap van SC Cambuur naar SC Heerenveen. Bij...

Ronald Koeman sluit het seizoen bij Feyenoord mooi af en laat zijn club achter met de voorronde van...