Search
Close this search box.
zilveren munten

Succesvol beleggen in zilver met deze 5 tips

Hoe kun je slim in zilver investeren? Dat is een vraag die we vaak horen en we helpen je graag met het antwoord. Zilver is een waardevolle grondstof waar elk jaar meer vraag naar is dan aanbod. En die kloof wordt alleen maar groter. Steeds meer beleggers zien het potentieel van zilver en de zilverprijs blijft maar stijgen. Maar hoe koop je het nou op de beste manier? Hier zijn 5 tips waarmee ook jij succesvol in zilver kunt beleggen. Lees verder!

Kies voor de voordeligste 1 troy ounce zilveren beleggingsmunt

Als je zilver wilt kopen door middel van zilveren munten heb je veel verschillende soorten munten waaruit je kunt kiezen. Vanuit een belegginsperfectief is het het voordeligst als je de goedkoopste 1 troy ounce zilveren munt kiest. Bij de verkoop van een zilveren munt krijg je namelijk voor elke 1 troy ounce zilveren munt die je verkoopt exact hetzelfde terug. Ben je dus een particulier en wil je zilveren munten kopen? De goedkoopste 1 troy ouynce zilveren munt is dan de beste keuze.

Kies voor zilverbaren zonder BTW

Slim investeren in zilver? Je moet dan eerst op de juiste manier zilver kopen. Je kunt dit doen via zilverbaren en dan thuisbezorgt krijgen of met opslag. Het nadeel als je het thuis laat sturen is dat je 21% BTW moet betalen. Daarom komen veel mensen zilverbaren zonder dat ze BTW hoeven te betalen. Er zijn namelijk bepaalde regels waar je gebruik van kunt maken. Je kunt de zilverbaren bijvoorbeeld opslaan in een douanedepot. Op die manier kun je ze kopen zonder BTW. Zo haal je meer uit je investering, want je krijgt simpelweg meer zilver voor je geld.

Bescherm je investering met de juiste opslag

Daarnaast wil je je zilver veilig opbergen om je investering te beschermen. Zilver is waardevol, dus je hebt al snel een flinke hoeveelheid. Maar het veilig bewaren van veel zilver kan lastig zijn. Kies daarom voor veilige opbergmogelijkheden, zoals een douanedepot. Dit beschermt niet alleen tegen diefstal, maar zorgt er ook voor dat je investering in de juiste staat blijft.

Kies voor het LBMA Good Delivery keurmerk

Ga ook altijd voor de allerbeste kwaliteit zilverbaren. Een van de beste keuzes die je kunt maken is het LBMA Good Delivery-keurmerk. Dit is een van de bekendste kwaliteitslabels in de zilverindustrie. Dit keurmerk bevestigt dat het zilver echt puur en van hoge kwaliteit is en dat maakt het daarom ook erg populair bij beleggers. Kies je voor zilverbaren met dit keurmerk, dan weet je zeker dat je investering authentiek en waardevol is.

Ga voor betrouwbare partijen

Kies ook een betrouwbare verkoper als je in zilver wilt investeren. Zoek naar een leverancier die bekendstaat om zijn goede naam en die ervaring en expertise heeft met zilver. Check ook altijd of ze de juiste papieren hebben, zoals een AFM-vergunning. Zo weet je zeker dat je investering veilig is.

Terugkoopgarantie

Wil je succesvol beleggen in zilver? In dat geval moet je ervoor zorgen dat je het makkelijk weer kunt verkopen. Het is belangrijk om te kiezen voor een leverancier die je zilver terugkoopt voor een eerlijke prijs. Dit is de zilverprijs op dat moment. Dit geeft je de mogelijkheid om je zilver snel te verkopen wanneer je dat wilt. Zo krijg je meer controle en zekerheid over je investering. Heb jij al in zilver geïnvesteerd?

ook interessant

Enzo Knol, wiens naam bij zijn geboorte eigenlijk Enzo Erkelens was, is misschien wel Nederlands bekendste YouTuber en...

Het is altijd een strijd geweest: wie is nou de beste voetballer, Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Een...

Bij de NOS werken veel bekende gezichten. Wat verdient een analist bij de NOS? Wij zetten het voor...

De recente goedkeuring van de Bitcoin ETF is een baanbrekende ontwikkeling in de wereld van financiën en cryptocurrency....

Wat houdt Wout over aan zijn fraaie carrière? Hij heeft een jaarsalaris van zeven miljoen euro en een...

Met veel geschreeuw, gevlieg en gebluf werd Olcay Gulsen afgelopen zaterdag finalist van Wie is de Mol. Of...