Search
Close this search box.
Sneijder DIST Yolanthe-hater: "Shut up"

‘Yo en Wes slepen zus voor de rechter’

Rustig is het nooit bij Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe.  Het koppel heeft nu de zus van Yo voor de rechter gesleept om een einde te maken aan de aanhoudende problemen rondom de erfenis van hun in 2007 overleden vader Xavier.

Rebecca Cabau (32)  zegt dat zij recht heeft op meer geld van de erfenis. Yo en Wes zijn het daar echter absoluut mee oneens.  Volgens Guido Albers, de zaakwaarnemer van Sneijder, gaat de ruzie om een aantal huizen die de vader van de dames aan zijn kinderen achterliet.

“De laatste echtgenote van Xavier, niet de moeder van Yo, erfde een onbekend geldbedrag, maar de flatjes en huizen die hij op het Spaanse eiland bezat, gingen naar zijn nakomelingen. De kinderen erfden dus alleen stenen. En daar moesten ze, voordat ze het vastgoed in bezit konden krijgen en eventueel verkopen, eerst successierechten voor betalen aan de Spaanse fiscusdienst”, legt Albers uit aan het AD.

Het zit allemaal ook vrij ingewikkeld in mekaar voor de gewone leek: “Om de hoogte van de successierechten te kunnen bepalen werden de huizen, waarvan het merendeel in een bouwvallige staat verkeerde, in 2007 getaxeerd. De broers en zussen van Yolanthe zijn vervolgens naar de bank gegaan om daar geld los te krijgen voor de betaling van die erfbelasting. Maar dat lukte met geen mogelijkheid, omdat ze doorsnee banen en inkomens hebben. Op dat moment hebben Yo en Wes uit eigen zak die successierechten betaald. In ruil voor die financiële geste kregen de voetballer en zijn vrouw één van de villa’s van Xavier: het zwaar verwaarloosde ouderlijk huis van Yolanthe.”

Zus Rebecca wil nu dat alles opnieuw wordt getaxeerd, zodat de juiste waarde voor de huizen bepaald kan worden. “Ze vindt bij nader inzien dat Yo en Wes de huidige miljoenenvilla veel te goedkoop in handen hebben gekregen. Maar dat is natuurlijk meten met twee maten. Het echtpaar heeft natuurlijk wel als liefdevolle oplossing de successierechten betaald in een tijd dat Yo’s zeven broers en zussen dat niet konden. Daarmee zou je de opstelling van Rebecca, die meer geld wil zien, ondankbaar kunnen noemen. Stel dat iemand een ring koopt waarin de diamant ontbreekt. Vervolgens betaalt iemand anders die edelsteen voor je. Dan ga je toch nooit geld vragen aan de persoon die uit eigen zak die diamant voor je betaalde.”

Albers denkt dat de panden verkocht moeten worden als het aan Rebecca ligt: “Op die manier hoopt ze meer van de erfenis te kunnen opstrijken. Verder lijkt het me een zinloze exercitie, omdat het in de meeste gevallen om bouwvallen gaat. Zelf zou ik er geen geld aan spenderen. En als ik het al zou doen, zou ik zo’n krot afbreken en iets nieuws bouwen.”

“Yolanthe wordt nu afgeschilderd als geldwolf, maar dat is onzin. Zij en Wesley zijn juist reddende engelen, omdat ze die successierechten betaald. En Rebecca vooral egoïstisch, omdat ze uit eigen belang de familieverhoudingen op scherp zet.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Ohja, dit is Rebecca:

ook interessant

Edgar Davids was gedurende zijn carrière niet vies van een harde tackle of wat provocerend gedrag. Tijdens een...

Wij wisten vrijdag nog te melden dat NAC wat appetijtelijke dames in lingerie de deur wees. Het is sowieso nogal...

Er gaat een biografie komen over het leven van Sylvie Meis. Ze heeft een flink bedrag aangeboden gekregen...

Iedereen verdient graag geld, vooral als je van je baan of carrière houdt. Een carrière die je nastreeft...

Hij is een belangrijke spil in het Nederlands elftal en was een ware sensatie bij AZ, maar bij...

De eigenaar van de Twitter-account Footy Memes bedacht wat nieuws: hij ging een Amerikaanse campus rond en stelde...