Search
Close this search box.
Het gaat toch weer vriezen

It giet oan? Het gaat toch wéér vriezen

Het is bijna niet voor te stellen na de warmtegolf van twee weken geleden, maar er komt vrieskou naar ons land. Weerplaza meldt dat het in de nacht van donderdag naar vrijdag gaat vriezen. De temperatuur kan zelfs dalen tot -3! Brrr.

Dat heeft te maken met een aantal factoren, schrijft de weersite: het wordt vrij helder, er staat bijna geen wind en we zitten nog in  koude lucht. In het binnenland kan het vrijdagochtend dus goed koud worden.

Hoewel vrieskou in mei niet ongewoon is, moeten er wel maatregelen worden genomen om de bomen en planten te beschermen. Die staan immers al in bloei. Ook fruitboeren moeten hun gewassen beschermen.

Voor koukleumen die bang zijn dat ze met muts en sjaal naar het Bevrijdingsfestival dienen af te reizen, weest niet bevreesd. De vrieskou is van korte duur, want zaterdag klimt de temperatuur boven de 20 graden. Een late Elfstedentocht kunnen we dus wel vergeten.

ook interessant

Nu het EK 2016 definitief voorbij is, kunnen we de balans opmaken: wat als het Nederlands elftal wel van...

We zagen eerder al dat Badr Hari het uitstekend naar zijn zin heeft met zijn mattie Cristiano Ronaldo,...

Zelfs al zou Philip Cocu Ola Toivonen terug willen zetten naar Jong PSV, dan nog is dat niet...

Onze bondscoach krijgt zijn eigen film. Dat heeft A-Film Producties vandaag laten weten. Het project, met de werktitel...

Ruud Gullit wilde graag bondscoach worden. Dat geeft de oud-voetballer toe aan Helden Magazine. De trainerscarrière van Gullit...

Liverpool won gisteravond met 5-2 van AS Roma in de halve finale van de Champions League en dat...