Search
Close this search box.
Eljero Elia nieuwe Gudelj

Wordt één van deze 5 Eredivisie-spelers de Gudelj van 2017?

Nemanja Gudelj deed iedereen afgelopen jaar versteld staan, door een plek op de bank te weigeren en daarmee zijn Ajax-carrière op te blazen. Het wordt moeilijk die bizarre actie te overtreffen, maar welke spelers staan in 2017 op nominatie om voor problemen te zorgen?

5. Luuk de Jong

Luuk de Jong nieuwe Gudelj
© Pro Shots

Het lijkt zo’n nuchtere jongen, maar dat blijkt vooral het geval te zijn als het Luuk voor de wind gaat. De laatste maanden ging het iets minder lekker (wat heet, de spits scoorde slechts vijf keer) en voor het eerst zagen we een héél andere De Jong. Een De Jong die zich in een interview negatief uitliet over zijn eigen fans en een wegwerpgebaar maakte naar meegereisde supporters. Het is te hopen voor PSV dat hij het doel in 2017 weer wat vaker weet te vinden…

4. Kenny Tete

Kenny Tete nieuwe Gudelj
© Pro Shots

Er staat al het hele seizoen een centrale verdediger op de positie van Tete en dat moet best pijnlijk zijn voor de jongeling, die het afgelopen seizoen nog zoveel lof toegezwaaid kreeg. Tete lijkt voorlopig toch écht tweede keus te zijn voor Peter Bosz en tja, die bom zal ooit gaan barsten. We weten immers dat de rechtsachter niet altijd die rustige jongen is die hij doet overkomen.

3. Mitchell Dijks

Mitchell Dijks nieuwe Gudelj
© Pro Shots

De linksback werd vorig seizoen voor een lieve som teruggehaald naar Ajax, maar die terugkeer lijkt van korte duur. Voor Dijks moet zijn plek op de bank nog pijnlijker zijn dan voor Tete, want hij is gepasseerd voor een middenvelder. Daley Sinkgraven lijkt vaste prik te zijn voor Bosz, dus het ziet er somber uit voor Dijks. Heeft hij het in zich om een ‘Gudeljetje’ te doen?

2. Eljero Elia

Eljero Elia nieuwe Gudelj
© Pro Shots

Waar gereld wordt, is Elia present. De aanvaller kwam in 2016 geregeld in het nieuws, bijvoorbeeld toen hij werd opgepakt tijdens een avondje stappen of een Twitter-tirade afstak toen niemand zijn dure auto wilde verzekeren. Statistisch gezien zou het dus gek zijn als we in 2017 niets meer van de flamboyante Feyenoorder zouden horen.

1. Jetro Willems

Jetro Willems nieuwe Gudelj
© Pro Shots

Nog zo’n speler die niet vies is van een relletje. De man die wekelijks geroemd werd om zijn briljante voorzetten, is tegenwoordig niet meer zeker van een basisplek. Niet zo gek, want de linksback is compleet uit vorm. De lijst van geïnteresseerde topclubs slonk in snel tempo, waarop Willems zijn PSV-contract maar verlengde. De linksback, sowieso niet vies is van een snedige quote, maakte bij zijn contractverlenging gehakt van de aanwezige pers: “Jullie praten, praten, praten, praten. Maar niet iedereen heeft echt verstand van voetbal.” Nee, het laatste woord van Willems hebben we nog niet gehoord.

ook interessant

PEC Zwolle lijkt een ware angstgegner voor Feyenoord te worden. De Rotterdamse topclub werd vorig seizoen al verrast...

We zien bij Voetbal Inside elke week dezelfde gasten voorbij komen en dat is bepaald geen toeval: aangezien...

Het Europees kampioenschap voetbal is pas net voorbij, maar het gaat alweer over wie de nieuwe bondscoach wordt....

Als je op vakantie bent in een afgelegen locatie zonder broodjeszaak, wat moet je dan in godsnaam? De onfortuinlijken onder...

Knegt heeft ex-vrouw Fenna van der Wal ingeruild voor een... webcam-model. Dit is Chanti, de nieuwe vriendin van...

In Liverpool is wat consternatie ontstaan nadat een beruchte crimineel uit de stad doodleuk plaatsnam naast enkele voetballers van...