Search
Close this search box.
Knipsel

‘WK was voor Mandela een droom die uitkwam’

De vlaggen bij de 209 bij de wereldbond FIFA aangesloten voetbalbonden gaan halfstok als eerbetoon aan de overleden Nelson Mandela. Voorzitter Sepp Blatter kondigde donderdag ook aan dat er een minuut stilte zal zijn bij alle eerstvolgende interlands. “We doen dit uit respect en verdriet.”

“Mandela en ik deelden het onwrikbare geloof in de buitengewone kracht van voetbal om mensen te verenigen in vrede en vriendschap”, reageerde de preses van de FIFA op de dood van de voormalige president van Zuid-Afrika.

“Hij was een man van het volk, een man die in de harten zat van de mensen. Hoe hij werd geëerd en toegejuicht door de menigte in het Soccer Citystadion van Johannesburg op 11 juli 2010, dat was een van de meest ontroerende momenten in mijn leven”, zei Blatter. “Voor Mandela was het WK voetbal in Zuid-Afrika echt een droom die uitkwam.”

© news168.co.uk
© news168.co.uk

ook interessant

Voetbal en casino’s zijn twee werelden die op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken hebben. Toch...

Sergio Aguero is alweer even geblesseerd en heeft dus tijd zat om het terrein van Manchester City eens...

Laten we eerlijk zijn: het is zoeken naar een speld in een hooiberg als het gaat om positieve...

Een WK-rel na een incident Kroatië. Enkele journalisten maakten foto’s van naakte Kroatische spelers in het hotel waar...

Mooi doelpunt door de Oostenrijker Christopher Trimmel in de wedstrijd tegen PSG scoort hij het enige doelpunt en...

Het mocht eigenlijk nog niet bekend worden, maar daar hebben de mannen van Voetbal Inside geen boodschap aan: Johan Derksen...