Search
Close this search box.
Algerije

WK-viering in Algerije kost 12 mensen het leven

In Algerije zijn de festiviteiten rondom de plaatsing voor het WK compleet uit de hand gelopen door drukte en extreem weer. In totaal zijn er liefst twaalf doden en ook nog eens 240 gewonden gevallen.

Algerije zich dankzij een nipte 1-0-zege op Burkina Faso voor het WK in Brazilië. Al zes uur voor de wedstrijd was het stadion in Algiers gevuld met dolenthousiaste voetbalfans. Door gedrang bij de stadionpoorten vielen er al tientallen gewonden.

Nadat de kwalificatie een feit was ging het compleet mis met wat een feest had moeten zijn. Auto’s reden toeterend door de straten, maar door de zware regen veroorzaakten zij ook zware ongelukken.

Vijf vierende fans overleden toen ze met een busje slipten en in een afgrond stortten. Bij een ander ongeval lieten vier mensen het leven.

ook interessant

Jerome Boateng werd gisteravond compleet in de luren gelegd door ene Lionel Messi. Het ging zelfs zo ver...

Cristiano Ronaldo is blijkbaar een groot fan van kickbokser Badr Hari. De sterspeler van Real Madrid heeft met...

Cristiano Ronaldo heeft graag alle touwtjes in handen. Zelfs voor de wedstrijd! Wanneer verdediger Bruno Alves een passage...

Liverpool gaf maandagavond een zeker zege uit handen uit bij Chrystal Palace en verspeelde daarmee de kansen op...

84 dagen heeft Frank de Boer het volgehouden als trainer van Internazionale. Da’s niet veel, maar in drie...

Het Algemeen Dagblad pakt vandaag uit met een interview met Co Adriaanse, die opmerkelijke uitspraken absoluut niet schuwt....