Search
Close this search box.
Algerije

WK-viering in Algerije kost 12 mensen het leven

In Algerije zijn de festiviteiten rondom de plaatsing voor het WK compleet uit de hand gelopen door drukte en extreem weer. In totaal zijn er liefst twaalf doden en ook nog eens 240 gewonden gevallen.

Algerije zich dankzij een nipte 1-0-zege op Burkina Faso voor het WK in Brazilië. Al zes uur voor de wedstrijd was het stadion in Algiers gevuld met dolenthousiaste voetbalfans. Door gedrang bij de stadionpoorten vielen er al tientallen gewonden.

Nadat de kwalificatie een feit was ging het compleet mis met wat een feest had moeten zijn. Auto’s reden toeterend door de straten, maar door de zware regen veroorzaakten zij ook zware ongelukken.

Vijf vierende fans overleden toen ze met een busje slipten en in een afgrond stortten. Bij een ander ongeval lieten vier mensen het leven.

ook interessant

Ongemakkelijke tattoo’s, het is een bekend fenomeen; met name in de voetbalwereld. Neem recent bijvoorbeeld deze pedo-tattoo van...

Of we dit nu als een voetbalprogramma moeten beschouwen of een cabaratshow is niet helemaal duidelijk, maar de...

Hij leek even voor een avontuur bij zijn oude club Arsenal te kiezen, maar Marc Overmars blijft gewoon...

De Ierse voetbalfans hebben zich dit EK, als een van de weinige supportersgroepen, al regelmatig van hun goede...

Gareth Bale heeft zijn eerste doelpunt voor Real Madrid binnen. Een echte beauty was het niet – de...

We zien niet zoveel meer van Stijn Schaars, want de 32-jarige middenvelder moet standaard banken bij PSV. Toch speelde hij vandaag even...