Search
Close this search box.
Robin van Persie zweeft en scoort. © YouTube

WK-special: de vijf mooiste momenten van Spanje – Nederland… volgens jou!

Wij vroegen onze bezoekers van Goals and Glamour én Mee met Oranje gisteren naar hun favoriete moment tijdens Spanje – Nederland. Onderstaand top-vijf lijstje kwam eruit rollen. Misschien een tikkeltje voorspelbaar, maar heerlijk om nog eens terug te zien!

5. Ron Vlaar verdedigt als een baas

Ron Vlaar. © Pro Shots
Heel leuk, al die mooie doelpunten, maar zonder ‘Ron Beton’ had het in de eerste helft al 2-0 of 3-0 gestaan! De verdediger van Aston Villa steeg boven zichzelf uit en dat vonden jullie gelukkig ook.

4. De 2-1 van Arjen Robben


Bij de 1-1 van Van Persie was iedereen uitzinnig, maar het feest in de huiskamers en op de pleinen werd pas echt compleet toen Arjen Robben de verdediging van Spanje te kijk zetten en de 2-1 binnenschoot!

3. De geniale passes van Daley Blind

Daley Blind. © Pro Shots
De doelpunten van Van Persie en Robben waren heerlijk, maar die waren er nooit geweest als Blind onze topaanvallers niet op prachtige wijze in stelling had gebracht. Dat vond Alan Shearer, dat vond Thierry Henry en dat vonden jullie ook!

2. De 5-1 van Arjen Robben


Usain Bolt, je hebt er een nieuwe concurrent bij! Robben gaf Sergio Ramos vrijdag het nakijken met een ongelofelijke sprint, die hem de snelste speler ooit maakte. Dat hij daarna ook nog Casillas omspeelde en de bal prachtig in de kruising schoot, is een leuke bijkomstigheid. Het een-na-mooiste moment van deze legendarische wedstrijd, volgens onze bezoekers.

1. De 1-1 van Robin van Persie


De media én de social media kwamen de afgelopen dagen superlatieven en fotosoeps tekort om bovenstaand doelpunt te beschrijven. Ook volgens onze bezoekers was de weergaloze kopgoal van Robin van Persie hét hoogtepunt van Spanje-Nederland! Kijk hem nog eens rustig terug, hoewel je dat inmiddels al 28238238 keer zult hebben gedaan.

ook interessant

Geen vrouw is veilig voor Peter R. de Vries, dat weten we al langer. Dat werd nog even...

Verdriet binnen de gelederen van Feyenoord: de vrouw van keeperstrainer Patrick Lodewijks is vanochtend omgekomen bij een verkeersongeluk....

Soms kun je betwisten of het ontslag van een trainer wel terecht is of niet. In dit geval...

Droevig nieuws uit Argentinië, waar een 21-jarige voetballer is overleden na een gruwelijke blessure. Emanuel Ortega kreeg tijdens...

Uit alles is een slaatje te slaan, zelfs de naderende uitschakeling van het Nederlands elftal. Wolter Kroes heeft...

Chelsea wist gisteren het uiterst productieve Manchester City te kloppen met 0-1. Chelsea-trainer José Mourinho liet zijn team,...