Search
Close this search box.
Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder. © Pro Shots

WK-special: 10 redenen waarom we Spanje verslaan

Winnen we morgen van Spanje, of niet? Er zijn inmiddels wel 100 analisten voorbij gekomen die die prangende vraag proberen te beantwoorden. Wij doen lekker mee met alle speculaties en geven je 10 goede redenen waarom onze jongens die Spanjaarden verslaan!

10. Het is ‘Nederlands’ weer in onze speelstad

Het regent morgen in Salvador.
Het regent morgen in Salvador. © Weeronline
Het is allesbehalve lekker weer in Salvador, de stad waar het Nederlands elftal tegen Spanje speelt. De temperatuur komt morgen niet boven de 29 graden uit en er wordt flink wat regen verwacht. Dat zijn de Spanjaarden niet gewend, maar wij Nederlanders natuurlijk wel!

9. Spanje heeft de kleinste selectie van het WK

Spanjaarden zijn klein. © Pro Shots
Spanjaarden zijn klein. © Pro Shots
Met Nigel de Jong, Ron Vlaar en Bruno Martins Indi binnen de gelederen heeft het Nederlands elftal niets te klagen over fysieke kracht. Dat is bij Spanje wel anders, want het team van Vicente del Bosque bestaat veelal uit lichtgewichten en is zelfs de kleinste selectie van het WK! Dat biedt ook perspectieven bij dode spel-momenten, hoewel Sergio Ramos heeft aangetoond aardig te kunnen koppen.

8. Spanje is moe

Sergio Ramos scoorde in de Champions League-finale. © Pro Shots
Sergio Ramos scoorde in de Champions League-finale. © Pro Shots
Natuurlijk, in het Spaanse elftal spelen louter toppers. Het grootste gedeelte was actief in de laatste stadia van de Champions League. Maar als je minder dan een maand geleden nog een Europese finale hebt gespeeld, moet er wel sprake zijn van vermoeidheid. Voor Barcelona-spelers geldt bovendien dat ze een teleurstellend seizoen kenden, waarin zelden het niveau gehaald werd dat we van de Catalanen gewend zijn.

7. Nigel de Jong

De beruchte karatetrap van Nigel de Jong.
De beruchte karatetrap van Nigel de Jong.
Nigel de Jong liet zich natuurlijk gelden in de WK-finale van vier jaar geleden, met zijn karatetrap tegen Xabi Alonso. Los daarvan moeten we het verdedigende nut van de middenvelder echter niet onderschatten. Het is te hopen dat Nigel morgen op zijn scherpst is en het combinatiespel van de Spanjaarden weet te ontregelen.

6. Spanje verloor vier jaar geleden ook de eerste wedstrijd

Zwitserland komt op voorsprong tegen Spanje. © Pro Shots
Zwitserland komt op voorsprong tegen Spanje. © Pro Shots
Weten we het nog? Vier jaar geleden speelde Spanje de eerste groepswedstrijd tegen Zwitserland en die ging met 1-0 verloren. Volgens sommigen moeten de Spanjaarden groeien in het toernooi en daarom is het goed nieuws dat we de nummer één van de wereld al in de eerste groepswedstrijd tegenkomen.

5. Spanje is over zijn top heen

Cesc Fabregas heeft een kans gemist. © Pro Shots
Cesc Fabregas heeft een kans gemist. © Pro Shots
Drie keer op rij kampioen van een landentoernooi, het houdt een keer op. De Spanjaarden gingen natuurlijk al onderuit tegen Brazilië in de Confederations Cup, maar ook in oefenwedstrijden maakt de regerend wereldkampioen soms geen beste indruk. Zo werd er in november verloren van het zwakke Zuid-Afrika.

4. Het tactisch inzicht van Louis van Gaal

Louis van Gaal. © Pro Shots
Louis van Gaal. © Pro Shots
Hij gedraagt zich soms wat vreemd, maar dat Louis van Gaal een uitstekende trainer is staat buiten kijf. Onze bondscoach heeft in zijn carrière een flinke waslijst aan successen behaald. Ook op dit WK heeft de keuzeheer een duidelijk plan, waar hij al weken hard op traint. Dat vaste systeem kon wel eens heel goed uitpakken voor Nederland!

3. Onze verdedigers zijn helemaal niet zo slecht

Stefan de Vrij in gesprek met Ron Vlaar. © Pro Shots
Stefan de Vrij in gesprek met Ron Vlaar. © Pro Shots
Het grootste mikpunt van de kritiek op Oranje is gericht op de achterhoede. Maar zijn onze verdedigers dan echt zo slecht? Ron Vlaar is aanvoerder van een Premier League-team en Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi staan in de belangstelling van buitenlandse clubs.

2. Wij hebben twee spelers in de top-tien van de wereld

Robin van Persie. © Pro Shots
Robin van Persie. © Pro Shots
De Gouden Bal was te hoog gegrepen, maar zowel Arjen Robben als Robin van Persie stonden wel op de short-list van genomineerden. Eén uitspatting van beide topvoetballers kan ons zomaar de overwinning opleveren!

1. De gouden driehoek

Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder. © Pro Shots
Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder. © Pro Shots
Het werd al snel een ‘gouden driehoek‘ genoemd: de drie routiniers van wereldklasse in onze Oranje-aanval. Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie wisten elkaar tijdens de laatste oefenwedstrijden een paar keer uitstekend te vinden. Hopelijk gebeurt dat tegen Spanje ook!

ook interessant

Diverse bronnen melden dat Sara Carbonero, de vriendin van Real Madrid-keeper Iker Casillas, zwanger is. Dat nieuws lijkt...

Owen Wijndal werd in de zomer van 2022 voor tien miljoen euro opgepikt door Ajax bij AZ. In...

Ergens in Fernando Torres zou nog de topspits schuilen die hij ooit was, maar daar moet je dan...

Het heeft door wat problemen even geduurd voordat PSV een geschikte Esporter had, maar het is nu dan...

Een recent onderzoek van GoEuro naar het effect van de UEFA Champions League heeft aangetoond hoe groot de...

Da’s ook lekker: zit je lekker met een bak chips voetbal te kijken, barst de tv-commentator ineens in...