Search
Close this search box.
Dit moet het WK-stadion in Porto Alegre worden. © tvn.cl

‘WK-duel Oranje naar ander stadion’

Het zou zomaar kunnen dat Nederland-Australië, het tweede groepsduel van Oranje op het WK, ergens anders wordt gespeeld.

Porto Alegre zit in financiële problemen, waardoor de faciliteiten voor de media en sponsors niet afgebouwd kunnen worden. Er wordt dinsdag gestemd voor een wet waarbij bedrijven die investeren in het stadion geen belasting hoeven te betalen.

“Als deze wet niet wordt aangenomen, dan komen er geen WK-wedstrijden in Porto Alegre”, vertelt Jose Fortunati, burgemeester van van de stad, aan de Braziliaanse zender Radio Gaucha. “We kunnen de zaak anders niet financieren. Er is geen plan B, C of D. Dit is de enige optie.”

Het Nederlands elftal moet op 18 juni aantreden tegen Australië. Ook Frankrijk-Honduras, Zuid-Korea-Algerije, Nigeria-Argentinië en een duel in de tweede ronde stonden in het stadion gepland. Waar de duels dan wél gespeeld zullen worden, is nog niet bekend.

ook interessant

Tegelijkertijd met de bekendmaking van het Samba shirt, toonde Heineken ook meteen zijn nieuwe commercial voor het WK...

Hij is zelf net vader geworden, maar Ronald de Boer heeft kinderen in alle leeftijdscategorieën. Eén van zijn...

En dan duikt er ineens een video op van Alexis Sanchez, die een nummer van One Direction ten...

Een grappig filmpje is opgedoken over Cristiano Ronaldo, die flink voor aap gezet wordt door een ballenjongen. Tijdens...

Met het ontslag van Tim Sherwood is de weg voor Frank de Boer naar Tottenham Hotspur vrij. De...

We hopen met z’n allen dat Max Verstappen dit weekend uitblinkt op het circuit, en misschien een beginnetje...