Search
Close this search box.
Dan Mori, de Israelische verdediger van Vitesse. © Pro Shots

Wilders: ‘Vitesse is laf’

Er is politieke kritiek op het besluit van Vitesse om een Israëlische speler thuis te laten van trainingskamp. De Arnhemse club gaat op reis naar de Arabische Emiraten en daar is verdediger Dan Mori niet welkom.

Natuurlijk heeft Geert Wilders daar het nodige over te zeggen. Volgens de blonde politicus had Vitesse uit protest thuis moeten blijven.

Ook CDA-kamerlid Pieter Omtzigt uit scherpe kritiek.

Zit wat in natuurlijk, maar Vitesse reist desondanks gewoon af naar de Emiraten. Daar zal de ploeg twee oefenwedstrijden spelen tegen respectievelijk Vfl Wolfsburg en Hamburger SV. Mori zelf gaat in Nederland mee trainen met het beloftenelftal en wenst zijn team op zijn Facebookpagina veel succes toe.

Vitesse zelf heeft nooit overwogen het trainingskamp af te zeggen. “Dat is te gemakkelijk gedacht. We zijn verplichtingen aangegaan. We spelen oefenwedstrijden tegen Wolfsburg en HSV. Die rekenen op ons”, vertelt woordvoerdster Esther Bal aan de NOS. Volgens haar had de club uit Arnhem eerder wel de toezegging gekregen dat Mori het land in mocht, maar hoorde de club een dag van tevoren dat dat toch niet het geval was.

ook interessant

Ajax kan morgenmiddag tegen PSV geen beroep doen op aanvoerder Siem de Jong. De middenvelder is geblesseerd geraakt...

Wie de broertjes Gallagher van de – inmiddels ontbonden – band Oasis een beetje kent, weet dat ze...

Dirk Kuyt vond gisteren het doel voor Feyenoord. Da’s opzich geen verrassende zinsnede, maar de manier waarop hij zijn...

Louis van Gaal zei vandaag dat zijn spits Radamel Falcao nog niet fit is. De Manchester United-aanvaller zou...

Heftig! Tijdens een wedstrijd tussen de twee Italiaanse clubs Vittoria en Paterno ging het helemaal mis. De autoriteiten...

Björn Kuipers mag naar het WK, maar leidt aanstaande zondag tevens de Eredivisie-topper Ajax – PSV. De arbiter...