Search
Close this search box.

Wie wint er dit WK de Golden Boot? Dit worden de 5 topscorers van het toernooi!

Met het WK in het vizier, leeft de discussie weer op wie er de meeste doelpunten gaat maken. Zowel spelers zelf als voetballiefhebbers claimen de wijsheid in pacht te hebben. Uiteraard horen we bekende namen als Messi, Ronaldo en Neymar voorbij komen maar een WK speel je niet alleen maar als team. De topscorer van dit WK ligt daarom misschien minder voor de hand dan je zou denken..   

De beste bron voor voetbaluitslagen

De beste bron voor weddenschappen blijken keer op keer bookmakers te zijn. Op zich is dat niet zo gek, bookmakers hebben geen glazen bol thuis liggen maar maken gebruik van ingewikkelde (en dure!) wiskundige tools om kansen te berekenen. Iedere fout komt ze duur te staan en dus doen ze er alles aan om de juiste voorspellingen te doen.  

We hebben contact opgenomen met bookmaker bonus website Bettingbonus.com om een voorspelling te doen over de topscorer van het aankomende WK voetbal. Sander, de beheerder van de website, heeft onderzoek voor ons gedaan bij drie verschillende bookmakers om een top 5 kanshebbers op te stellen.

Volgens Sander kun je bij bookmakers gemakkelijk opzoeken welke spelers de grootste kans hebben om topscorer te worden door de Golden Boot weddenschap op te zoeken. Niet alle bookmakers bieden deze weddenschap aan, Sander heeft daarom onderzoek gedaan bij Bet365, Betcity en TOTO die deze weddenschap aanbieden.

De top 5 topscorers op het WK

De drie bookmakers zijn het niet altijd eens over de positie op de ranglijst van de verschillende spelers. De analyse van Sander ziet er dan ook als volgt uit:

5. Lukaku, Messi of Ronaldo

Op de vijfde plek eindigen volgens de bookmakers drie grote namen die je wellicht wat hoger in de lijst had verwacht. Volgens Betcity zal Lukaku op de vijfde plek gaan eindigen. Bet365 ziet Messi hier stranden en TOTO houdt deze plek gereserveerd voor Cristiano Ronaldo.

4. Neymar, Ronaldo of Messi

Op plek 4 is er wederom onenigheid. Volgens Betcity is dit het eindstation voor Neymar terwijl Bet365 de vierde plek toebedeeld aan Ronaldo. Volgens TOTO gaat Messi op plek 4 eindigen. 

3. Benzema

Op plek 3 weten de bookmakers elkaar te vinden, allemaal reserveren ze de derde plek voor Benzema.

2. Mbappe

Plek 2 staat bij de drie bookmakers gereserveerd voor nog een Fransman, namelijk Mbappe.

1. Kane

Op de eerste plek staat bij alle bookmakers Harry Kane. Mocht Kane dit WK de Golden Boot claimen zou dat een nieuw wereldrecord betekenen. Hierdoor zou Kane namelijk de eerste speler in de geschiedenis worden die twee keer op rij de Golden Boot wint op een WK. 

De verklaring achter de top 5

Dat voetballegendes als Messi of Ronaldo zo laag in de top 5 eindigen lijkt misschien vreemd maar voor het winnen van de Golden Boot is er een stuk meer nodig dan individuele kwaliteit.

Hoeveel doelpunten een spits kan maken hangt onder meer af van hoe ver een team komt en hoeveel assists een spits kan krijgen. De opstelling speelt hierbij een hele belangrijke rol maar dus ook de algemene kwaliteit van het team, zegt Sander. Hierdoor hoeft de topscorer individueel niet de allerbeste spits te zijn, er moet vooral een sterk team achter staan om hem te ondersteunen.

Wil je zelf Golden Boot weddenschappen opzoeken? Dan vind je hier een overzicht van de beste bookmakers. Bij al deze bookmakers vind je weddenschappen op het WK en bij de meeste ook de Golden Boot weddenschap. Zo kun je gemakkelijk je eigen top 5 samenstellen.

ook interessant

Bij het basketbalteam de Kentucky Wild Cats loopt een ontzettend blije fan rond, die wekelijks een gek dansje doet...

Weet je nog, de geruchtmakende vloek van de VI-cover? Nee? Okee, in het kort dan: als je als voetballer...

IJsland plaatste zich vanavond dankzij een 1-2 zege op Oostenrijk voor de achtste finale van het EK. De...

Joe Garner van Preston, ken je ‘m? Vast niet, maar deze heerlijke volley van de Engelse voetballer vliegt...

Het is voor veel clubs in de Eredivisie D-day vandaag. Veel beslissingen voor Europees voetbal, nacompetitie en degradatie...

Er is een bruut einde gekomen aan het leven van profvoetballer Daniel Correa Freitas, die onder andere uitkwam voor...