Search
Close this search box.

Wie daagt Ajax uit komend seizoen?

Wat gaat er deze zomer allemaal gebeuren met de topclubs in de Eredivisie op het gebied van transfers. Zowel bij Ajax als bij PSV verwachten de mensen een drukke transferzomer, terwijl er in Rotterdam juist wat minder verwacht wordt. Maar is dat wel zo, of zal er in Rotterdam ook veel moeten gaan gebeuren?

We bespreken in dit bericht de twee van de drie topclubs uit de Eredivisie en trekken daarna de conclusie; op wie kan je met de Bet365 app het beste wedden als grootste concurrent van Ajax voor de titel?

Feyenoord

We beginnen met de nummer drie van afgelopen seizoen en natuurlijk ook de finalist van de Conference League. Feyenoord kende in de Eredivisie een degelijk seizoen, maar kwam nooit echt in de buurt van concurrenten Ajax en PSV. In Europa was het echter een prachtig seizoen voor de Rotterdamse club. Pas in de finale ging het mis, toen het AS Roma van José Mourinho net te sterk bleek.

Dé grote man tijdens de Europese campagne was Cyriel Dessers. Hij werd topscorer van het toernooi en dé held van de Kuip. Helaas lukte het hem in de finale niet om te scoren, maar het scheelde weinig of hij verdiende een standbeeld in Rotterdam. De club zou dan ook niks liever willen dan de Nigeriaanse Belg overnemen van zijn club Racing Genk.

Dankzij een clausule in zijn contract zou Dessers voor ‘slechts’ vier miljoen overgenomen kunnen worden. Geen onoverkomelijke horde voor Feyenoord. Het salaris dat Dessers eiste bleek dat echter wel. Een streep door de rekening voor de Rotterdamse club dus. Naast Dessers zag Feyenoord ook Bryan Linssen vertrekken naar Japan.

Gaan er nog meer spelers vertrekken? Ook aan Malacia, Kokcü, Marcos Senesi en Sinisterra wordt getrokken. Trainer Arne Slot zal minimaal een paar van deze spelers willen behouden, anders moet hij volgend jaar helemaal opnieuw beginnen.

PSV

In Eindhoven zal het een drukke zomer worden. De nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij zal voor een deel zijn eigen team willen bouwen en dus moet er op de transfermarkt wel het nodige gebeuren.

De eerste positie waar iemand gezocht moet worden is die van spits. Zahavi vertrok en Luuk de Jong is zijn gedroomde opvolger. Er zijn echter zeker meer opties om de vacature in de spits op te vullen.

Behalve een spits zal er waarschijnlijk ook gezocht worden naar een nieuwe doelman. De kans dat Mvogo in Eindhoven blijft lijkt niet groot en Joël Drommel wist alles behalve te overtuigen het afgelopen seizoen. Er wordt gezocht naar een wat meer ervaren doelman, het liefst Nederlands. De namen van Cillessen, Krul en Zoet passeerden al de revue en ook Mark Flekken wordt genoemd. We zijn benieuwd bij wie PSV uiteindelijk uit zal komen.

Ook bij de uitgaande transfers zijn er wel wat mogelijke ontwikkelingen gaande. Cody Gakpo staat in de belangstelling van meerdere buitenlandse clubs, waaronder Arsenal. Zal de 23-jarige aanvoerder blijven of gaat hij toch zijn heil elders zoeken. De kans dat Mario Götze volgend jaar nog in Eindhoven voetbalt lijkt met de dag kleiner te worden. De kans is groot dat hij volgend jaar opnieuw onder trainer Schmidt voetbalt, dit keer bij Benfica. Van Nistelrooij zal dus zeker deels aan een nieuw team moeten gaan bouwen.

Wie van bovenstaande clubs wordt volgens Bet365 de grootste concurrent van Ajax zal worden is nog even afwachten. Net als bij Ajax zelf zal er bij de concurrentie genoeg gaan gebeuren op transfergebied. Het grote voordeel van Feyenoord is dat ze met Arne Slot een trainer in huis hebben die al een jaartje heeft kunnen wennen en dat meer dan verdienstelijk deed. Wie weet kan hij de volgende stap zetten het komende seizoen.

ook interessant

Temptation Island zit erop, maar RTL kon gerust nóg een seizoen vullen met alles dat zich na de...

Hoewel we af en toe een zijstapje maken naar chicks of roddelnieuws, blijft Goals and Glamour een site...

Wesley Sneijder scoorde vanavond de heel erg belangrijke 1-1 voor Nederland tegen Turkije en liet daarna met zijn...

Televisiepresentatrice Charlie Webster kwam gisteren met een schokkende onthulling. Zij kondigde in BBC’s Newsnight aan niet langer aan...

Dikke vette pech voor IJsselmeervogels 4: beide keepers van het team vielen vorige week geblesseerd uit, en dat...

De grensrechters in Nederland doen meestal hun best zo kaarsrecht mogelijk te staan, maar dat is bij deze...