Search
Close this search box.
Zoons, exen en vermogen Wesley Sneijder

Zoons, exen en vermogen Wesley Sneijder: alles wat je wilt weten

Na een imposante voetbalcarrière is Wesley Sneijder nog vaak op televisie als analist. De Utrechter heeft een boek uitgebracht, maar daar staat lang niet alles in. Zo heeft hij naast Xess Xava nóg een zoon, met zijn ex-vrouw. Wij zetten alles op een rijtje!

In het kort:

  1. Ramona Streekstra: Sneijder’s vrouw vóór Yolanthe
  2. Wesley Sneijder en André Hazes jr.: foute vrienden
  3. Vermogen Wesely Sneijder: tientallen miljoenen euro’s
  4. Sneijder’s zoons bij twee verschillende vrouwen
  5. Sneijder heeft naast Rodney nóg een broer (die ook voetbalt)

1. Ramona Streekstra: Sneijder’s vrouw vóór Yolanthe

Jarenlang kon je geen roddelblad openslaan of Wesley en Yolanthe waren weer hét onderwerp van gesprek. Inmiddels zijn ze uit elkaar, maar Yolanthe was zeker niet de eerste verkering van de kleine ex-middenvelder. Wesley trouwde al op zijn 21e met zijn jeugdliefde Ramona Streekstra. Het paar kreeg een jaar later een zoon. Het huwelijk hield niet lang meer stand nadat Wesley naar Real Madrid verkaste. De scheiding werd in 2009 aangevraagd.

Wesley Sneijder was voor Yolanthe getrouwd met Ramona Streekstra
© Pro Shots

Kort daarop vond Wesley de liefde bij Yolanthe Cabau, maar ook dat kreeg geen happy end. Er zijn nadien al meerdere nieuwe vriendinnen aan Sneijder gelinkt. Daarnaast is ook Yolanthe verder gaan kijken en lijkt ook zij een nieuwe vriend te hebben.

2. Wesley Sneijder en André Hazes jr.: foute vrienden

Wesley Sneijder is goed bevriend met André Hazes jr. De twee gaan regelmatig samen op stap en onlangs is dat flink uit de hand gelopen. Dré en Wes waren samen uit in Amsterdam en werden gesignaleerd bij de Chin Chin Club. Op het moment dat ze de club via de achteruitgang wilden verlaten, zouden ze zijn uitgedaagd door een groepje mensen omdat ze BN’ers zijn. In totaal was er zeven man aanwezig bij het incident en uiteindelijk gingen er twee op de vuist. Wesley en André hebben zich geprobeerd daarvan te distantiëren maar waren wel betrokken bij wat duw- en trekwerk.

Wesley Sneijder en André Hazes jr. waren betrokken bij vechtpartij
© Instagram: @Wesleysneijder

3. Vermogen Wesely Sneijder: tientallen miljoenen euro’s

Sneijder heeft bij de nodige topclubs gespeeld en mag ook zeker niet klagen over het salaris dat hij daar opstreek. Zo verdiende hij bij Inter bijvoorbeeld zes miljoen euro netto per jaar en streek hij in de nadagen van zijn loopbaan nog eens 17,5 miljoen euro op bij Galatasaray. Dat leverde hem in 2019 nog een vermogen van 39 miljoen euro op. In de laatste jaren is er echter veel gebeurd op financieel gebied voor Wesley Sneijder. Daarom is zijn vermogen inmiddels gehalveerd. Het vermogen van Sneijder ligt momenteel op twintig miljoen euro.

Het vermogen van Wesley Sneijder is in 2023 20 miljoen euro
© Instagram: @Wesleysneijder

4. Sneijder’s zoons bij twee verschillende vrouwen

Wesley Sneijder heeft twee kinderen overgehouden aan zijn twee huwelijken. Sneijder kreeg samen met zijn eerste liefde Ramona Streekstra een zoon genaamd Jessey. Jessey heeft het talent van zijn vader geërfd, want hij speelt nu in de jeugd bij FC Utrecht. Zijn 16-jarige zoon tekende in 2021 zijn eerste jeugdcontract bij de club uit Sneijders geboortestad. Het halfzusje van Jessey Richelle Streekstra is overigens zangeres.

De zoons van Wesley Sneijder heten Jessey en Xess Xava
© Instagram: @Jesseysneijder_

Daarnaast heeft Wesley Sneijder ook met Yolanthe nog een zoon gekregen. In 2015 kwam Xess Xava het leven van Wes en Yo verrijken. Inmiddels is Xess op de leeftijd gekomen dat ook hij met de bal in de weer is en hij hoopt net als Jessey in de voetsporen te treden van vader Wesley. Voor de camera van RTL Boulevard kreeg Xess de vraag wat hij later wil worden. ‘Voetballer’ was zijn antwoord. ‘Ze kunnen allebei goed voetballen. Dat heb ik ze goed geleerd’, aldus Yolanthe.

Xess Xava is de zoon van Wesley Sneijder en Yolanthe
© Instagram: @Xxsneijder

5. Sneijder heeft naast Rodney nóg een broer (die ook voetbalt)

Rodney, Wesley en Jeffrey Sneijder
© Pro Shots

De familie Sneijder staat bol van het voetbaltalent, al was Wesley de enige die doorbrak. Je kent natuurlijk Wes’ broertje Rodney, maar ook zijn oudere broer Jeffrey werd gescout door Ajax. Hoewel Jeffrey in de jeugdteams regelmatig de aanvoerdersband droeg en samenspeelde met Rafael van der Vaart, gooiden zware blessures roet in het eten.

De oudste Sneijder-broer kwam uiteindelijk maar tot vier wedstrijden in het betaald voetbal. Niet in dienst van Ajax, maar voor laagvlieger Stormvogels Telstar. Jeffrey zette in 2008 al een punt achter zijn carrière.

ook interessant

Arjenb Robben ontkent in alle staten dat hij in het Champions League duel tussen Bayern München en Arsenal...

Okee, dit is best apart. Ruud Gullit bevindt zich momenteel in een vestiging van Victoria’s Secret. Dat is...

Het was weer een chaotische aflevering van Voetbal International gisteravond. Dat kwam niet zozeer door de heren aan...

Aron Winter had het afgelopen weekend helemaal gehad met drie jonge talenten van zijn ploeg Oranje onder-19. De...

Ajax heeft donderdagavond kansloos verloren van Red Bull Salzburg. In de eigen Amsterdam ArenA werden de Amsterdammers in...

Robin Williams overleed vandaag op 63-jarige leeftijd. De komiek en acteur was een fervent sportfan, maar voetbal kon...