Search
Close this search box.
Jeffrey, de derde Sneijder-broer

Wesley en Rodney ken je, maar ken je de derde Sneijder-broer ook?

Wesley Sneijder heeft zijn strepen in het voetbal ruimschoots verdiend, terwijl broertje Rodney (26) opviel door zijn vele clubs en leuke vriendinnetjes. Maar wist je dat er in de schaduw van zijn beroemde broers een derde Sneijder-broer bestaat?

Jeffrey is met zijn 34 jaar de oudste van het geslacht Sneijder, en ambieerde net als zijn twee broertjes een carrière als profvoetballer.

Hij leek goed op weg in de Ajax-jeugd, waar hij als begenadigd nummer 10 vaak de aanvoerdersband kreeg. Wesley zat, 15 maanden jonger, altijd een team lager dan zijn broer. Wel speelde Jeffrey samen met Rafael van der Vaart en Maarten Stekelenburg.

Rodney, Wesley en Jeffrey Sneijder
© Pro Shots

Zware blessures tartten zijn korte loopbaan, al wijt de broer van Wesley zijn mislukte carrière vooral aan een slechte mentaliteit. “Natuurlijk ben ik talloze keren geblesseerd geweest. Maar dat mogen toch geen excuses zijn?” zegt hij tegen Rondom Voetbal. “De enige conclusie die ik kan trekken is dat de mentaliteit gewoon niet goed was.”

Ajax verliet hij door de achterdeur, na een ruzie met de trainer. Hij belandde bij Stormvogels Telstar, waar de lichamelijke klachten begonnen. Jeffrey scheurde op zijn 19e zijn kruisband, en zijn meniscus begaf het vier jaar later. Zijn profcarrière bleef beperkt tot vier wedstrijden in de Eerste Divisie.

Jeffrey Sneijder
© Pro Shots

Na zijn revalidatie probeerde Jeffrey het nog bij Ajax, RKC en FC Den Bosch, maar nieuwe blessures deden hem besluiten zijn kicksen aan de wilgen te hangen. “Natuurlijk mis ik de geur van gras, maar ik wil er gewoon niet te veel meer bij stilstaan. Ik wil vooruit kijken”, is hij duidelijk.

Maar het bloed stroomt waar het niet gaan kan. De ‘broer van’ is tegenwoordig assistent-trainer bij het Utrechtse DHSC, tevens de oude amateurclub van de gebroeders Sneijder. Verder werkt hij als talentscout.

Ook op privévlak gaat het Jeffrey voor de wind: samen met zijn vriendin Kim heeft hij twee zoons. Of hij jaloers is op het succes van zijn broertje Wesley? “Ik ben zo trots dat er geen plaats is voor andere gevoelens. Als geen van ons de top had gehaald, dan was ik er pas echt ziek van geweest”, laat hij aan het NRC weten.

https://www.instagram.com/p/7sGL-YIfaY/

ook interessant

Lang was Marieke Elsinga één van de meest felbegeerde vrijgezellen van Nederland. Ze werd onder andere gelinkt aan...

Willem II is na een seizoen Jupiler League weer terug in de Eredivisie. De Tilburgse ploeg won thuis...

Katja Kühne is gewoon een leuk blond meisje uit Duitsland, maar als je haar dating-verleden er op napluist...

Voetbalwedstrijdje in Roemenië: Poli Timisoara tegen FC Botosani. Razvan Tincu, centrumverdediger bij Botosani, krijgt het net over de...

Michael van Praag lijkt in niets op Sepp Blatter (althans: dat hopen we), maar toch deed de Nederlandse...

Chantal Bles is de vriendin van Robert Doornbos, de bekende Formule 1-analist en oud-coureur. De twee leerden elkaar...