Search
Close this search box.
Wereld prijst van Gerwen

Wereld prijst Van Gerwen: “De Messi van het darts”

Zelfs als je niets met pijltjesgooien hebt zal het je niet ontgaan zijn: Michael van Gerwen veroverde gisteravond met veel machtsvertoon de wereldtitel darts. Titelverdediger Gary Anderson werd met 7-3 in de pan gehakt.

Met name de imposante manier waarop Van Gerwen de trofee pakte wordt in de Britse pers geloofd. “Dit was een van de meest adembenemende dartsvoorstellingen ooit”, schrijft The Telegraph. “Op een avond als deze, als Van Gerwen het vakje van de triple 20 behandelt als zijn persoonlijke voodoo-pop, voel je je bijzonder bevoorrecht daar getuige van te zijn. Hij is een genie in zijn sport.”

De BBC is het daar roerend mee eens: “Hij is de beste darter op deze planeet.” The Mail gaat zelfs nóg een stapje verder, door de Nederlander de ‘Lionel Messi van de darts’ te noemen. “In deze zinderende finale zagen we weer waarom deze krant hem zo noemt.”

Stephen Fry, een bekende Engelse komiek, nam zelfs de moeite om Van Gerwen in het Nederlands te feliciteren: “Mopje, jij bent de beste.”

ook interessant

Het is alweer even geleden dat de voetbalwereld opgeschrikt werd door het nieuws dat Johan Cruijff ernstig ziek...

Zangeres Shakira heeft vandaag haar nieuwe WK-lied, genaamd ‘La La La (Brazil 2014)’, gelanceerd. In de videoclip spelen...

De clubleiding van PSV geeft toe dat er in het afgelopen seizoen de nodige zaken misgegaan zijn. PSV...

het plan van de nieuwe Kuip dat bouwgigant BAM deze week presenteerde is in Rotterdam goed ontvangen: “Dit...

De clubs Siroki Brijeg en Irtysh Pavlodar (wie kent ze niet) streden gisteravond voor een plaats in de...

Zlatan Ibrahimovic speelt de rest van zijn carrière bij Paris Saint GErmain. Dat vertelde de 32-jarige Zweed, die...