Search
Close this search box.
Wereld prijst van Gerwen

Wereld prijst Van Gerwen: “De Messi van het darts”

Zelfs als je niets met pijltjesgooien hebt zal het je niet ontgaan zijn: Michael van Gerwen veroverde gisteravond met veel machtsvertoon de wereldtitel darts. Titelverdediger Gary Anderson werd met 7-3 in de pan gehakt.

Met name de imposante manier waarop Van Gerwen de trofee pakte wordt in de Britse pers geloofd. “Dit was een van de meest adembenemende dartsvoorstellingen ooit”, schrijft The Telegraph. “Op een avond als deze, als Van Gerwen het vakje van de triple 20 behandelt als zijn persoonlijke voodoo-pop, voel je je bijzonder bevoorrecht daar getuige van te zijn. Hij is een genie in zijn sport.”

De BBC is het daar roerend mee eens: “Hij is de beste darter op deze planeet.” The Mail gaat zelfs nóg een stapje verder, door de Nederlander de ‘Lionel Messi van de darts’ te noemen. “In deze zinderende finale zagen we weer waarom deze krant hem zo noemt.”

Stephen Fry, een bekende Engelse komiek, nam zelfs de moeite om Van Gerwen in het Nederlands te feliciteren: “Mopje, jij bent de beste.”

ook interessant

De kogel is door de kerk: Jack van Gelder en de NOS scheiden wegen. De kale presentator gaat...

Een bizar gezicht was het, de rij stewards in het stadion van Chelsea die ervoor zorgden dat FC...

Marian Diarco is een Argentijns model dat zich mag verheugen op de aandacht van Ezequiel Lavezzi, de eveneens Argentijnse aanvaller...

Een verdiept veld, verlengde tribunes, plaats voor 70.000 man, maar toch de magie van de Kuip. Met dat...

Sylvie Meis wil het nooit meer doen met een voetballer. Dat vertelt de ex van Rafael van der...

Spelers van de Belgische voetbalclub Zulte-Waregem zullen per komend seizoen met hun eigen twitteraccount op de broekjes spelen....