Search
Close this search box.
Wereld prijst van Gerwen

Wereld prijst Van Gerwen: “De Messi van het darts”

Zelfs als je niets met pijltjesgooien hebt zal het je niet ontgaan zijn: Michael van Gerwen veroverde gisteravond met veel machtsvertoon de wereldtitel darts. Titelverdediger Gary Anderson werd met 7-3 in de pan gehakt.

Met name de imposante manier waarop Van Gerwen de trofee pakte wordt in de Britse pers geloofd. “Dit was een van de meest adembenemende dartsvoorstellingen ooit”, schrijft The Telegraph. “Op een avond als deze, als Van Gerwen het vakje van de triple 20 behandelt als zijn persoonlijke voodoo-pop, voel je je bijzonder bevoorrecht daar getuige van te zijn. Hij is een genie in zijn sport.”

De BBC is het daar roerend mee eens: “Hij is de beste darter op deze planeet.” The Mail gaat zelfs nóg een stapje verder, door de Nederlander de ‘Lionel Messi van de darts’ te noemen. “In deze zinderende finale zagen we weer waarom deze krant hem zo noemt.”

Stephen Fry, een bekende Engelse komiek, nam zelfs de moeite om Van Gerwen in het Nederlands te feliciteren: “Mopje, jij bent de beste.”

ook interessant

Kim Feenstra is na haar relatie met FC Oss-keeper Rodney Ubergen officieel ex-voetbalvrouw, dus hebben wij een goed...

Een prachtige actie van Sami Khedira voorafgaand aan het WK-kwaifcatieduel tussen Duitsland en Noorwegen dat vanavond in Stuttgart...

Zlatan Ibrahimovic wordt beschouwd als een van de indrukwekkendste spitsen ter wereld (niet in de laatste plaats door...

Een maand zonder nieuwe scharrel van Cristiano Ronaldo is een maand niet geleefd. Dit is het exemplaar van...

Daniele de Rossi deed deze week een uiterst opmerkelijke uitspraak in de Italiaanse krant, Corriere dello sport. Wat...

Badr Hari kreeg deze week te horen dat hij twee jaar de bak in moet, omdat hij op...