Search
Close this search box.
Welke Nederlanders blijven er over in de Champions League?

Welke Nederlanders blijven er over in de Champions League?

Toen het coronavirus de Europese competities compleet platlegde waren er helaas al geen Nederlandse clubs meer actief in de Champions League. Het is nog maar de vraag hoe en wanneer het grootste Europese toernooi afgemaakt gaat worden, maar dit zal in elk geval zonder Ajax en PSV zijn. Dat wil echter niet zeggen dat we helemaal geen Nederlandse spelers meer gaan zien als de Champions League hervat kan worden na de crisis. Er zijn nog enkele Nederlandse topspelers actief in de Champions League én bij de meest prestigieuze topclubs van Europa. Welke spelers kunnen we straks weer steunen als zij hun strijd op weg naar de finale die zal plaatsvinden in het Atatürk Olympisch Stadion, vervolgen? Hieronder een lijstje met namen die je waarschijnlijk niet allemaal zou verwachten.

Memphis Depay (Lyon)

Lyon kan het prima redden zonder hun steraanvaller Memphis Depay, maar dat weerhoudt de Nederlander er niet van om zijn herstelperiode aanzienlijk te willen versnellen door een trainingsprogramma in het warme Dubai af te leggen. Het talent neemt daarmee een grote gok en moet oppassen dat hij zijn toekomst niet in gevaar brengt door zo snel terug te willen keren, hoewel ook Lyon ongetwijfeld zit te wachten op een snelle terugkeer van Depay en daardoor de kansen van de club in de Champions League zal zien toenemen. Het is de vraag wanneer er weer gevoetbald gaat worden, wie weet is Depay dan al wel weer terug.

Welke Nederlanders blijven er over in de Champions League?

      Frenkie de Jong (Barcelona)

Frenkie de Jong ervaarde tot nu toe hoe moeilijk het is om de overstap naar La Liga te maken, aangezien hij sinds de toetreding tot de Catalaanse club afgelopen zomer slechts twee keer in het shirt van Barcelona wist te scoren. Dat terwijl hij meer speelminuten kreeg dan menig ander in zijn team. Nu de race om de Spaanse landstitel tijdelijk stilligt door de Coronacrisis kan De Jong ongewild terugkijken op zijn tijd in Spanje tot nu toe. Kan hij straks, als de competities weer hervat zullen worden, ook in de Champions League laten zien wat hij kan en zowel Messi als Griezmann dé passes bezorgen waar zij naar hunkeren, of zal Barcelona ergens stranden in de jacht naar de Champions League winst? Wat er ook gebeurt, de sympathieke speler uit Arkel zal het allemaal benaderen met de bekende glimlach op zijn gezicht. 

 Joshua Zirkzee (Bayern München)

Oké, Arjen Robben speelt niet meer in de Allianz Arena, maar mede door de erfenis die hij bij de club  heeft achter gelaten, volgen nog altijd veel Nederlandse fans zijn voormalige club op de voet tijdens dit Champions League seizoen. Na de winst tegen Chelsea op Stamford Bridge leken de Duitsers er klaar voor te zijn om hun sterke reeks te vervolgen. Het is nu even afwachten of het seizoen afgemaakt kan worden, maar Bayern lijkt er klaar voor. Wie weet kan het achttienjarige talent Joshua Zirkzee zich naar het eerste elftal knokken én het verschil maken dat Bayern nodig heeft.

Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens (Atalanta)

Atalanta is de meest scorende ploeg in de Serie A en speelt aanvallend voetbal dat wedijvert met al het andere dat op het continent is te zien. Hun grote geheim is het aantrekken van spelers die voorheen niet werden erkend als talenten. Zij komen tot bloei onder leiding van het mentorschap van de trainer Gian Piero Gasperini, die wonderen blijft verrichten. Marten de Roon is de middenvelder die moet voorkomen dat de club tegen een counter aanloopt, wanneer hun bliksemsnelle aanvallen worden afgeweerd door de tegenstander. Hans Hateboer is een vleugelverdediger die dit seizoen al drie essentiële assists wist te geven. Tegelijkertijd speelde Robin Gosens zo goed aan de linkerkant van het middenveld, dat hij in de belangstelling van Chelsea kwam te staan tijdens de transferperiode in januari. Zijn beslissing om bij Atalanta te blijven kan weleens goed uitpakken, nu de club als underdog nog altijd in aanmerking komt om de cup met de grote oren op te tillen, mocht het grote toernooi na de coronacrisis weer hervat worden. Het zou in elk geval een grote verrassing zijn als Atalanta ver gaat komen. Bergamo ligt voorlopig echter compleet plat en de Nederlandse enclave leeft lange tijd in quarantaine.

ook interessant

Als je dacht dat Ireen Wüst en Sven Kramer zwemmen in het geld, kom je van een koude...

Het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen zal op 13 juli de wereldbeker aan de winnaar van het WK Voetbal...

Er is een goede kans dat de talentenploeg van Ajax aanstaande zondag verdrietig afdruipt naar huis, want PSV...

Een echte voetbalfan herkent zijn favoriete club in alles. Dat gaat ver. Héél ver, zo blijkt wel uit...

Een gevalletje van ‘hij kan het nog steeds’! Dennis Bergkamp krijgt op de training van Ajax de bal...

De ene na de andere prachtige krantencover komt je vandaag tegemoet, vanzelfsprekend allemaal in het teken van de...