Search
Close this search box.
Jackie Groenen geeft antwoord op de vraag van elke man

Welke kansen heeft het Nederlands vrouwenelftal op het WK 2023?

Zoals bekend is ons vrouwenvoetbalteam al gekwalificeerd voor het volgende WK in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023. Na een nogal moeilijk jaar wisten ze het jaar af te sluiten met een overwinning tegen Denemarken. Maar het zal niet genoeg zijn om al met vertrouwen naar het volgende WK te gaan. Laten we eens kijken hoe onze leeuwinnen een kunnen maken voor het WK van 2023.

Nieuwe coach

Sinds dit jaar en de komst van hun nieuwe coach, Andries Jonker, kunnen de speelsters weer een glimlach op hun gezicht plakken. Na hun fiasco op het laatste EK waren ze toe aan verandering. Met de ervaring van hun nieuwe coach, die de rechterhand van Louis van Gaal was, hebben ze alle kaarten in handen om het ver te schoppen in het toernooi. Het staat vast dat al zijn kennis en ervaring nodig zal zijn om zo ver mogelijk te komen op het WK van 2023.

De voorbereiding

Na hun overwinning tegen Denemarken hebben onze spelers weer vertrouwen in hun toekomstige wedstrijden, die van groot belang zullen zijn. Met hun volgende oefenwedstrijden, waarop we natuurlijk graag odds checken voor wedden op voetbal, kunnen ze het team binden en automatismen tussen de speelsters creëren. De voorbereidingswedstrijden beginnen in februari, waardoor de speelsters alles kunnen geven om daarna weer in vorm kunnen komen voor het WK in de zomer.

De rust

Onze leeuwinnen hebben het de afgelopen maanden en jaren erg druk gehad, dus is de vermoeidheid voelbaar. In zeven jaar moesten ze aan 5 grote toernooien deelnemen, wat volgens hun coach Jonker een fraai tempo is. Te veel vermoeidheid kan gemakkelijk leiden tot blessures of zelfs een gebrek aan concentratie in de belangrijke wedstrijden. Daarom heeft de coach ervoor gekozen enkele speelsters aan de kant te zetten voor de Olympische Spelen en sommige voorbereidingswedstrijden. Ondanks de motivatie van elke speelster om bij hun team te staan, is het belangrijk dat ze rusten om in topvorm te blijven voor het volgende WK.

Het spelsysteem

Jonker, de nieuwe coach heeft een nieuw systeem ingevoerd voor de leeuwinnen, namelijk een 5-3-2-systeem. Ze hebben het al beproefd en het lijkt te werken. Nu is het aan ons team om dit systeem met elkaar te beoefenen en automatismen tussen de speelsters te creëren. Als ze erin slagen hun systeem onder de knie te krijgen, zullen ze nog efficiënter zijn dan tijdens de voorbereidingswedstrijden. Dit kan natuurlijk de sleutel zijn om zo ver mogelijk te komen in de competitie.

Hun tegenstanders goed kennen

De groep van onze leeuwinnen is bekend en ze kennen al enkele van de teams waarmee ze in de eerste ronde van het WK 2023 mee te maken zullen hebben. De meest verschrikkelijke is natuurlijk het vrouwenteam van de VS. Wereldkampioen op het laatste WK, dit team zal ons nationale vrouwenteam het zeker moeilijk maken. Daarom zal de kennis van de tegenstander van het grootste belang zijn. Ook voor de andere teams zal de kennis van hun sterke en zwakke punten natuurlijk cruciaal zijn om het spel te beheersen en niet onder de voet gelopen te worden.

Conclusie

Ondanks het feit dat onze leeuwinnen het jaar goed hebben afgesloten, is er niets gewonnen. Ze zullen nog moeten wennen aan hun nieuwe spelsysteem en onderlinge automatismen moeten creëren om de sterkste teams beter tegemoet te treden. Gelukkig kunnen ze rekenen op hun nieuwe coach die, dankzij zijn ervaring met de bekende Louis van Gaal, hen naar de top kan leiden. Een goede rust, een goede training, kennis van de tegenstanders en vooral een goede groepscohesie zullen ons in staat stellen zo ver mogelijk te geraken! Dat onze leeuwinnen ons op het volgende WK lekker laten dromen!

ook interessant

Chapecoense zette afgelopen week een stunt van jewelste neer, door ten koste van San Lorenze de finales van...

Clarence Seedorf hoeft niet te vrezen voor zijn baan bij AC Milan. Hij krijgt bij de club de...

Sylvie Meis is nog steeds op zoek naar liefdesgeluk. Ook dermatoloog Sander Klieverik (foto hieronder), waarmee ze een...

Vivianne Miedema geldt als de absolute ster van het Nederlands dameselftal, maar zit niet lekker in haar vel....

Er lag afgelopen jaar een bom onder de Rode Duivels. Kevin de Bruyne en Thibaut Courtois hadden namelijk...

Playboy Brasil moet op last van de rechter uit de schappen worden gehaald. Een vermeende ex van Neymar...