Search
Close this search box.
"Weinig sporters die zo asociaal durven te zijn"

“Weinig sporters die zo asociaal durven zijn als Max”

Het is Max Verstappen dat de klok slaat de laatste weken, en meestal zijn er alleen positieve geluiden te horen over de jonge coureur.

Toch is niet iedereen lovend over onze nationale trots. Thijs Zonneveld schreef afgelopen week een kritische column over de sporter, en stelde dat Max aangesproken moet worden op zijn gedrag.

Ook de Belgische columnist Hugo Camps is geen groot fan van de F1-rijder. “Ik ken weinig sporters die zo asociaal durven te zijn als de Limburgse coureur”, schrijft hij in het NRC Handelsblad. “Max benadert Ayrton Senna in bravoure en rijkunst. Vanuit die invalshoek heeft hij recht van spreken, maar iets meer empathie voor de medemens zou geen kwaad kunnen.”

De colmunist schrijft verder dat Nederlanders de drievoudig grand prix-winnaar te veel aanbidden. “Het is blinde adoratie die je in voetbal en wielrennen niet meer tegenkomt. Zelfs Cruijff en Van Hanegem hadden meer onderhoud nodig om hun heilige status als volksbezit te beveiligen. Het krediet van Max is onuitputtelijk.”

Zonnveld kon na zijn column trouwens rekenen op een boze tweet van vader Jos Verstappen. “Jij hebt Max nog nooit gesproken of gezien. Dus doe nou niet dat jij alles weet”, liet hij weten.

ook interessant

Daniel Carvajal had het in het duel tussen PSG en Real Madrid in Qatar aan de stok met...

Je hebt misschien meegekregen dat koning Willem-Alexander zijn 51e verjaardag vierde en op Twitter werd het bezoek aan...

Met de boodschap “Homo? Boeit geen flikker.” op de boot, vaart de KNVB op dit moment mee met...

Oud-Feyenoorder Graziano Pellè gaat na de zomer spelen voor het Chinese Shandong Luneng. Afgelopen seizoen kwam hij uit...

Ondanks zijn blessure is Luis Suárez toch opgenomen in de WK-selectie van Uruguay. De oud-speler van onder meer...

Robin van Persie bezorgde Fenerbahce met zijn doelpunt dan wel de overwinning op koploper Besiktas, het ging na...