Search
Close this search box.
"Weinig sporters die zo asociaal durven te zijn"

“Weinig sporters die zo asociaal durven zijn als Max”

Het is Max Verstappen dat de klok slaat de laatste weken, en meestal zijn er alleen positieve geluiden te horen over de jonge coureur.

Toch is niet iedereen lovend over onze nationale trots. Thijs Zonneveld schreef afgelopen week een kritische column over de sporter, en stelde dat Max aangesproken moet worden op zijn gedrag.

Ook de Belgische columnist Hugo Camps is geen groot fan van de F1-rijder. “Ik ken weinig sporters die zo asociaal durven te zijn als de Limburgse coureur”, schrijft hij in het NRC Handelsblad. “Max benadert Ayrton Senna in bravoure en rijkunst. Vanuit die invalshoek heeft hij recht van spreken, maar iets meer empathie voor de medemens zou geen kwaad kunnen.”

De colmunist schrijft verder dat Nederlanders de drievoudig grand prix-winnaar te veel aanbidden. “Het is blinde adoratie die je in voetbal en wielrennen niet meer tegenkomt. Zelfs Cruijff en Van Hanegem hadden meer onderhoud nodig om hun heilige status als volksbezit te beveiligen. Het krediet van Max is onuitputtelijk.”

Zonnveld kon na zijn column trouwens rekenen op een boze tweet van vader Jos Verstappen. “Jij hebt Max nog nooit gesproken of gezien. Dus doe nou niet dat jij alles weet”, liet hij weten.

ook interessant

Ze hadden de finale eigenlijk al schriftelijk afgedaan, dus de deceptie was in Frankrijk enorm toen Portugal er uiteindelijk tóch...

Memphis Depay is in twee seizoenen uitgegroeid van talentvolle jeugdspeler tot topper in wording. De Manchester United-aanvaller wordt in Engeland...

Vanavond staat de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United op het programma. Er zijn al veel redenen opgenoemd waarom...

Het is goed denkbaar dat voetbalclubs een stuk beter controleren wat spelers in hun mik gooien, na de...

Oud-bondscoach van Oranje Bert van Marwijk heeft keihard gereageerd op de berichtgeving rondom het WK 2022 i Qatar....

Irina Shayk, de Russische ex van Cristiano Ronaldo, was zo blij met haar nieuwe designerslaarzen dat ze op...