Search
Close this search box.
Weer mot tussen Bergsma en Kramer

Wéér mot tussen Bergsma en Kramer: “Lijkt me duidelijk”

Jorrit Bergsma heeft bij de NOS opmerkelijke uitspraken gedaan over de rel rondom zijn coach Jillert Anema. Uit een Volkskrant-artikel bleek dat de trainer in 2014 een aanzet had gedaan tot matchfixing.

En volgens Bergsma kwam dat verhaal niets voor niets vandaag naar buiten, juist op de dag dat de 10 kilometer verreden werd. “Het is duidelijk uit welk kamp het komt”, sprak de schaatser. “Er is maar één persoon die probeert onze ploeg of mij uit balans te brengen. Die persoon kun je zelf wel invullen.”

Op de vraag of hij doelde op Sven Kramer, antwoordde de zilveren medaille-winaar: “Dat lijkt me duidelijk. Dat is niet de eerste keer.”

Het was een aantal jaar geleden ook al onrustig tussen Bergsma en het ‘kamp Kramer’. Bergsma trok zich toen terug uit de ploegenachtervolging, omdat hij geen genoegen nam met een rol als reserve.

Bergsma zei verder dat hij zich niet van de wijs liet brengen door het nieuws en een goede rit wilde neerzetten. Dat lukte, al bleef Ted-Jan Bloemen hem voor. Sven Kramer belandde naast het podium.

UPDATE: In NOS Sportwinter biedt Bergsma zijn excuses aan voor zijn opmerkingen, al blijft hij erbij dat iemand hem ‘uit balans wilde brengen’ met het verhaal. “Ik ben fout geweest dat ik het bij het kamp-Kramer heb gelegd. Dat was slecht. Ik denk wel dat het doelbewust is gebeurd.”

 

ook interessant

De Franse voetballers Franck Ribéry en Karim Benzema worden niet vervolgd voor de zedenzaak die tegen hen was...

Het Nederlands elftal verloor gisterenavond met 4-0 van Frankrijk, waardoor het WK ver uit zich is voor de...

Een Braziliaans tv-station blies het aloude lootjestrekken nieuw leven in, door lokale beroemdheden te vragen om elkaar kerstpresentjes...

Ooit van het sultanaat Johor in Maleisië gehoord? Wij ook niet, maar sultan Ibrahim Iskandar zit er op...

Het was niet de wedstrijd van Ronaldo donderdagavond tegen Osasuna. De ster van Real Madrid zag zijn ploeg...

Werd hij vorige week al ergens in Marokko gesignaleerd, nu maakt Winston Bogarde het de belastingdienst nog veel...