Search
Close this search box.
Weer mot tussen Bergsma en Kramer

Wéér mot tussen Bergsma en Kramer: “Lijkt me duidelijk”

Jorrit Bergsma heeft bij de NOS opmerkelijke uitspraken gedaan over de rel rondom zijn coach Jillert Anema. Uit een Volkskrant-artikel bleek dat de trainer in 2014 een aanzet had gedaan tot matchfixing.

En volgens Bergsma kwam dat verhaal niets voor niets vandaag naar buiten, juist op de dag dat de 10 kilometer verreden werd. “Het is duidelijk uit welk kamp het komt”, sprak de schaatser. “Er is maar één persoon die probeert onze ploeg of mij uit balans te brengen. Die persoon kun je zelf wel invullen.”

Op de vraag of hij doelde op Sven Kramer, antwoordde de zilveren medaille-winaar: “Dat lijkt me duidelijk. Dat is niet de eerste keer.”

Het was een aantal jaar geleden ook al onrustig tussen Bergsma en het ‘kamp Kramer’. Bergsma trok zich toen terug uit de ploegenachtervolging, omdat hij geen genoegen nam met een rol als reserve.

Bergsma zei verder dat hij zich niet van de wijs liet brengen door het nieuws en een goede rit wilde neerzetten. Dat lukte, al bleef Ted-Jan Bloemen hem voor. Sven Kramer belandde naast het podium.

UPDATE: In NOS Sportwinter biedt Bergsma zijn excuses aan voor zijn opmerkingen, al blijft hij erbij dat iemand hem ‘uit balans wilde brengen’ met het verhaal. “Ik ben fout geweest dat ik het bij het kamp-Kramer heb gelegd. Dat was slecht. Ik denk wel dat het doelbewust is gebeurd.”

 

ook interessant

In de zomerstop is blikken we terug op wat memorabele berichten uit het verleden. En dit, dit was...

Je moet veel moeite doen om deze dagen niet geconfronteerd te worden met zonnende beroemdheden. Of dat nu...

Okee, ingewikkeld verhaal met een leuke climax. Een Chileens model heeft deze week verkondigd dat ze graag een...

De dochter van Feyenoord-trainer Jean-Paul van Gastel maakte gisteren een indrukwekkende entree op haar eindexamengala. Bobbi van Gastel...

Wie succes heeft heeft vrienden, maar als dat succes als een kaartenhuis in elkaar stort is het snel...

Een baan als sportverslaggeefster is levensgevaarlijk, zo blijkt maar weer uit dit pijnlijke incident. FOX Sports-journaliste Kelsey Wingert...