Search
Close this search box.
De bouw van het stadion Arena Amazonia is stilgelegd door dodelijke ongevallen.  © copadomundo.uol.com.br

Bouw WK-stadion stilgelegd door doden

Een Braziliaanse rechter heeft de bouw van het WK-stadion in Manaus stilgelegd, omdat er zaterdag twee bouwvakkers de dood vonden.

Een 22-jarige man viel 35 meter naar beneden en overleed aan zijn verwondingen, terwijl een 49-jarige man aan een hartaanval stierf na zeven dagen achter elkaar gewerkt te hebben. Inclusief deze incidenten hebben er al vijf dodelijke ongevallen plaatsgevonden tijdens de organisatie van het WK.

In het stadion waar de ongelukken plaatsvonden wordt onder andere het groepsduel Italië-Engeland afgewerkt. De FIFA wil dat de stadions in januari opgeleverd worden, maar de rechter eist eerst een verbeterde veiligheidssituatie voor de bouwvakkers. Het is onduidelijk hoeveel vertraging dit gaat opleveren.

ook interessant

Bij ieder schaatsevenement is hij niet van je scherm af te slaan en ook bij De Wereld Draait...

Het is een heikel punt hoeveel aandacht je bij het vrouwenvoetbal aan de looks van de dames moet...

De Zwitserse bondscoach Ottmar Hitzfeld heeft geen verrassende namen opgenomen in WK-selectie van 23 spelers. vrijgegeven voor het...

Het prachtige hakdoelpunt dat Zlatan Ibrahimovic vorige week in het duel met Bastia maakte is de hele wereld...

Televisiepresentatrice Charlie Webster kwam gisteren met een schokkende onthulling. Zij kondigde in BBC’s Newsnight aan niet langer aan...

De Brabantse heeft een pikant verleden bij PSV, maar tegenwoordig is Paul Jans de vriend van Kika van...