Search
Close this search box.

Waylon treft het niet bij loting Eurovision Songfestival

Waylon heeft, om in voetbaltermen te spreken, erg zwaar geloot in de halve finale van het Eurovision Songfestival. De zanger, die voor de tweede keer meedoet met het liedjesfestijn, treft in de tweede halve finale (op donderdag) zeer sterke landen als Rusland, Zweden, Oekraïne, Hongarije en Roemenië.

Nog een nadeel is dat Waylon, van wie het nummer nog onbekend is, in de eerste fase van de halve finale zingt. Normaal gesproken zijn de liedjes in de tweede helft van de halve finale kansrijker voor een finaleplaats.

Enige voordeel voor de Nederlandse zanger, die met Ilse de Lange tweede werd, is dat Nederland in de tweede halve finale één tegenstander minder heeft dan de landen in de eerste halve eindstrijd op dinsdag. Hij moet daarom bij de eerste 10 van 16 eindigen in plaats van 17.

Waylon maakt het nummer waarmee hij naar het Songfestival gaat, op 10 maart bekend.

ook interessant

De Vlaamse krant Het Laatste nieuws ziet geen enkel probleem voor België in de achtste finale van het...

Al eerder vermoed, maar nu officieel: Victoria Koblenko is zwanger. Dat bevestigt de kersverse voetbalvrouw vandaag zelf op...

Als we de geruchten mogen geloven, staan de topclubs in de rij voor Vincent Janssen. Zo wordt gefluisterd...

Een prachtig doelpunt van Juventus-middenvelder Andrea Pirlo. De man met de fluwelen traptechniek wist zijn ploeg de late...

De bikkelharde Gertjan Verbeek heeft zich weer laten gelden bij zijn club Vfl Bochum. Vaste doelman Andreas Luthe...

Messi is de laatste tijd nogal bezig met de zogenaamde selfies. Nadat hij eerder al in een reclame...